Αρχική Περ. Πελοποννήσου Μνημείο για τα θύματα του ναυαγίου στην Πύλο – Χρήματα σε πολιτιστικούς...

Μνημείο για τα θύματα του ναυαγίου στην Πύλο – Χρήματα σε πολιτιστικούς συλλόγους της Αργολίδας από την Περιφέρεια

Σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Τετάρτη 5 Ιουλίου, στην Τρίπολη, τέθηκε από τον περιφερειάρχη προς συζήτηση η διάθεση, εκ μέρους της Περιφέρειας, πίστωσης 20.000 ευρώ για την κατασκευή, σε παράλια περιοχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ενός μνημείου αφιερωμένου στους εκατοντάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, κατά το πρόσφατο τραγικό ναυάγιο -ανοιχτά της Πύλου-, του αλιευτικού σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες.

Οπως είπε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έχει κινηθεί η διαδικασία για την παραχώρηση από το Δασαρχείο ενός μικρού χώρου, στον οποίο θα τοποθετηθεί το εν λόγω μνημείο.

Νωρίτερα, στην εν λόγω σύσκεψη έγινε η κατανομή πόρων συνολικού ύψους 49.842 ευρώ που αφορούν στη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς πολιτιστικούς φορείς των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων για την διοργάνωση εκ μέρους τους εκδηλώσεων μέσα στον τρέχοντα μήνα Ιούλιο.

Συγκεκριμένα θα διατεθούν 10.600 ευρώ για συλλόγους στην Αργολίδα, 5.018 ευρώ για συλλόγους στην Αρκαδια, 13.284 ευρώ για συλλόγους στην Κορινθία, 5.276 ευρώ για συλλόγους στη Λακωνία και 15.664 ευρώ για συλλόγους στη Μεσσηνία, πιστώσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Προηγούμενο άρθροΝαύπλιο: Εκπληκτικό και οικονομικό το αποτέλεσμα με την ολική αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού
Επόμενο άρθροΈνωση Πυροσβεστών Αργολίδας: Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο