Αρχική Περ. Πελοποννήσου Πελοπόννησος: 7 χρόνια κάθειρξη στον 50χρονο που πέταξε καυστικό υγρό στην πρώην...

Πελοπόννησος: 7 χρόνια κάθειρξη στον 50χρονο που πέταξε καυστικό υγρό στην πρώην σύζυγο του

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Γυθείου, εκδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα η υπόθεση για τον 50χρονο, ο οποίος τον Αύγουστο του 2022, είχε επιτεθεί με καυστικό υγρό (υδροχλωρικό οξύ) στην πρώην σύζυγο του και μητέρα έξι παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 10ης Αυγούστου του 2022, ο 50χρονος είχε στήσει «καρτέρι» στην 49χρονη γυναίκα,  και της επιτέθηκε όταν αυτή έφτασε στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν στην Ανάληψη Μεσσηνίας. Η γυναίκα νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, με κίνδυνο να χάσει το ένα της μάτι. Άμεσα η υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, είχε προχωρήσει στην εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, συλλαμβάνοντας τον 50χρονο πρώην σύζυγο της 49χρονης, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ το ΜΟΔ Γυθείου, ομόφωνα μετέτρεψε την κατηγορία για τον 50χρονο, από «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» σε «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» και επέβαλλε στον κατηγορούμενο την ποινή της 7ετούς κάθειρξης, ενώ του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο 50χρονος κρατείτε στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα του Ναυπλίου

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Αντώνη Κατσά ασκήθηκε έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής.

πηγή: www.ertnews.gr