Αρχική Ν. Μεσσηνίας Ναυάγιο στην Πύλο: Κατατέθηκε αίτημα ανάσυρσης των σορών

Ναυάγιο στην Πύλο: Κατατέθηκε αίτημα ανάσυρσης των σορών

Συγγενείς θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου κατέθεσαν αίτημα ανάσυρσης των σορών αλλά και ανέλκυσης του μοιραίου αλιευτικού.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας προσήλθαν οι δικηγόροι συγγενών αγνοουμένων του πολύνεκρου ναυαγίου Μαρία Παπαμηνά (Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες), Ελένη Σπαθανά (Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο), Γιάννης Κάστανος και υπέβαλαν εκ μέρους τους αίτημα ανέλκυσης του σκάφους και ανάσυρσης των σορών από τον βυθό.

Οι συνήγοροι ζήτησαν να διαταχθεί ο εντοπισμός και η ανέλκυση του αλιευτικού σκάφους, ο εντοπισμός, η ανεύρεση και ανάσυρση των σορών προς τον σκοπό της ταυτοποίησης τους και της εν συνεχεία ταφής τους, καθώς και η λήψη φωτογραφικού υλικού και βίντεο από το ναυαγιο προς διαφύλαξη σχετικών αποδείξεων. Το έγγραφο αίτημα πρωτοκολλήθηκε κατόπιν προφορικής ακρόασης με τον κ. Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, μέλη του αντιφασιστικού κινήματος της πόλης βρέθηκαν ταυτόχρονα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα στα ελληνικά και τα αγγλικά: “Οι νεκροί και οι οικογένειές τους ζητούν δικαιοσύνη – Ανάσυρση των σορών τώρα”, “Η αλληλεγγύη δεν θα βουλιάξει”, “Μαζικός τάφος στα ανοιχτά της Πύλου. Εμείς δεν ξεχνάμε. Το ελληνικό κράτος;”, “Οι ευρωπαϊκές και οι ελληνικές μεταναστευτικές πολιτικές σκοτώνουν, Όχι στην Ευρώπη Φρούριο”.

Προηγούμενο άρθροΔίκη για τη δολοφονία Καμπανού: Την Τετάρτη η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές
Επόμενο άρθροΞεκίνησε το θερινό ωράριο στα καταστήματα του Άργους (Βιντεο)