Αρχική Eπικαιρότητα Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας νέων

Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας νέων

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στην ψηφιακή οικονομία για 3.900 ανέργους έως 29 ετών», με την προθεσμία να λήγει την Παρασκευή 14 Ιουλίου και ώρα 23:59΄.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (e-services), ενώ η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να δώσουν, ως πάροχοι, τη δυνατότητα σε νέους που έχουν καταρτιστεί στην ψηφιακή οικονομία να αποκτήσουν εμπειρία για 6 μήνες, 30 ώρες εβδομαδιαία. Η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει 594 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση απευθείας στους συμμετέχοντες.

Στη δράση εντάσσονται επιχειρήσεις που ασκούν οικονομική δραστηριότητα (κύρια ή δευτερεύουσα) σε τομείς ψηφιακής οικονομίας. Λοιπές επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν εάν ο ιδιοκτήτης ή τουλάχιστον ένας εργαζόμενος με σχέση πλήρους και εξαρτημένης εργασίας απασχολούνται μερικώς ή αποκλειστικά σε σχετικό αντικείμενο.

Οι διαθέσιμες θέσεις ανά περιοχή έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr). Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν από την αίτηση.