Αρχική Eπικαιρότητα Υπόθεση 12χρονης: Παραπομπή σε δίκη του Μίχου, της μητέρας, του “Μιχάλη” και...

Υπόθεση 12χρονης: Παραπομπή σε δίκη του Μίχου, της μητέρας, του “Μιχάλη” και άλλων 23 ζητά ο Εισαγγελέας

Να παραπέμψουν σε δίκη και τους 26 κατηγορούμενους της πρώτης δικογραφίας, για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, ζητά ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών. Ο ρόλος του Μίχου, της μητέρας του κοριτσιού και των λοιπών κατηγορουμένων.

Ένα βήμα πριν την έκδοση βουλεύματος που θα αποφανθεί για την παραπομπή σε δίκη εμπλεκομένων στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, έρχεται η πρώτη δικογραφία για την φρικώδη εκμετάλλευση του παιδιού.

Με πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης, ζητά από τους δικαστές να παραπέμψουν σε δίκη και τους 26 κατηγορούμενους της πρώτης δικογραφίας, μεταξύ των οποίων ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος αλλά και η μητέρα του κοριτσιού και με την πλειονότητα των κατηγορουμένων να είναι αντιμέτωποι με κατηγορία για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Αναφερόμενος στην φρικτή σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης ως προϊόν εκμετάλλευσης της ανέχειας στην οποία βρισκόταν η οικογένεια του παιδιού από τον Μίχο, ο Εισαγγελέας αναλύει τα στοιχεία της υπόθεσης δίνοντας έμφαση στον ρόλο εκάστου εκ των κατηγορουμένων για μαστροπεία.

Στην πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται αναφορά στην μητέρα του κοριτσιού αλλά και στον πρωταγωνιστή της συγκλονιστικής υπόθεσης μαστροπείας, Ηλία Μίχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νούλης αναφέρεται εκτενώς στην εξαιρετικά άσχημη οικονομική κατάσταση της οικογένειας η οποία ήταν η αιτία για την σεξουαλική εκμετάλλευση του κοριτσιού από τον Μίχο που επωφελήθηκε από αυτήν την κατάσταση, μέσω της γνωριμίας του με την μητέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας εξετάζει τη στάση της μητέρας για την οποία φαίνεται να θεωρεί πως δεν γνώριζε την έκταση της φρίκης που οργάνωνε ο Μίχος. Ωστόσο, φαίνεται πως κατά τον Εισαγγελέα η μητέρα δεν πέτυχε να προστατεύσει το παιδί της και να αναζητήσει την πηγή των χρημάτων που της πήγαινε η μικρή.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, ο Μίχος ως πρωταγωνιστής της υπόθεσης που οργάνωσε την φρικτή εκμετάλλευση του παιδιού, όσο και η μητέρα η οποία δεν είχε πλήρη γνώση της έκτασης όσων γίνονταν σε βάρος του παιδιού της, πρέπει να δικαστούν για μαστροπεία.

Αντίστοιχα κατηγορούμενος για μαστροπεία πρέπει, κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, να δικαστεί και ο αποκαλούμενος Μιχάλης. Στην πρόταση, αναφέρεται πως ο Μίχος και ο “Μιχάλης”, συνταξιούχος ναυτικός, δεν είχαν σχέση μεταξύ τους.

Να σημειωθεί ότι συνολικά και στις δύο δικογραφίες, για την υπόθεση της 12χρονης, είναι 38 οι κατηγορούμενοι με τους 30 από αυτούς προσωρινά κρατούμενοι.