Αρχική Περ. Πελοποννήσου Πως η Νέα Δημοκρατία “αυτοκτονεί” στην Πελοπόννησο – Πανηγύρια για τον Τατούλη

Πως η Νέα Δημοκρατία “αυτοκτονεί” στην Πελοπόννησο – Πανηγύρια για τον Τατούλη

Από χθες το απόγευμα οι πληροφορίες για τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι θολές και συγκεχυμένες. Τα τηλέφωνα πολλά, σενάρια χωρίς επιβεβαίωση και παραφιλολογία που δεν οδηγούσε σε κανένα συμπέρασμα ακόμη και αυτούς που έχουν ισχνή πολιτική κρίση. Σήμερα το τοπίο φαίνεται να ξεδιαλύνει μιας και απομακρύνεται το σενάριο του Κώστα Βλάση, του βουλευτή Αρκαδίας με τους 14.000 προσωπικούς σταυρούς και με πέρασμα σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ωστόσο μη εξακριβωμένες πηγές απομακρύνουν και τον νυν Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα από την ανάληψη του χρίσματος παρότι ο ίδιος έχει δηλώσει την επιθυμία του να είναι και πάλι υποψήφιος και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο του στην Πελοπόννησο. Ενας Περιφερειάρχης με ήθος και αρχές που μπροστά στο συμφέρον της Περιφέρειας και των πολιτών της δεν δίστασε να έρθει σε ευθεία κόντρα ακόμη και με ανθρώπους της κυβέρνησης.

Το όνομα που τελικά ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες είναι αυτό του Μεσσήνιου επιχειρηματία Δημήτρη Πτωχού, γιος πρώην Δημάρχου Μεσσήνης που δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί σε εκλογές , είτε αυτοδιοικητικές, είτε βουλευτικές. Υπήρξε και είναι στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά με πολλά όπως φαίνεται μειονεκτήματα που θα κάνουν τον Πέτρο Τατούλη να πανηγυρίζει για τον επερχόμενο αγώνα του.

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι βάζει ταφόπλακα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με ένα άγνωστο όνομα που μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα που μένει και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι δεν προλαβαίνει να γίνει γνωστό. Οι εκλογές είναι τον Οκτώβριο, ο Δημήτρης Πτωχός δεν είναι γνωστός ούτε στην γενέτειρά του την Μεσσηνία, ο Πέτρος Τατούλης ολοκληρώνει το ψηφοδέλτιό του και οι Νίκας και Βλάσης μένουν έξω από μία σίγουρη υπεροχή του κόμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μένουν οι τελικές ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει αποδείξει ότι ζυγίζει ανθρώπους και καταστάσεις και δεν παίρνει επιπόλαιες και βιαστικές αποφάσεις που θα πλήξουν το κόμμα αλλά πάνω απ’ όλα δεν θα βάλουν σε κίνδυνο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.