Αρχική Eπικαιρότητα Μητσοτάκης: Την Πέμπτη για νέο μισθολόγιο δημόσιων υπαλλήλων και αυξήσεις μισθών

Μητσοτάκης: Την Πέμπτη για νέο μισθολόγιο δημόσιων υπαλλήλων και αυξήσεις μισθών

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για το τι θα ισχύσει με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων -που αναμένεται να εκκινήσει από την 1/1/2024- αλλά και ποιες θα είναι οι αλλαγές στο ΑΣΕΠ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί εκτενώς για τα δύο θέματα το απόγευμα της προσεχούς Πέμπτης, κατά την έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνη. Εν τω μεταξύ οι ζημώσεις για το «καλάθι» του πρωθυπουργού και τις παροχές που θα ανακοινώσει, τρέχουν.

Έτσι, νωρίτερα, σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παρουσίας του κ. Μητσοτάκη.

Τι θα περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο μισθολόγιο θα περιλαμβάνει αλλαγές και αυξήσεις.

Ειδικότερα

— Την ενσωμάτωση στον βασικό μισθό μέρος από τα σημερινά επιδόματα.

— Την εφαρμογή μεικτού συστήματος αμοιβών σύμφωνα με το οποίο συνδέεται η μισθολογική εξέλιξη με το υπαλληλικό βαθμό,

— Την κατάργηση των κάθε είδους επιδομάτων, παροχών και αποζημιώσεων και

— Τη χορήγηση κινήτρων επίτευξης στόχων – τα γνωστά «μπόνους» –  στους υπαλλήλους των υπηρεσιών που πετυχαίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ποσοτικοποιημένους στόχους.

Αυξήσεις

Όσον αφορά στις αυξήσεις, αυτές ενδέχεται να φτάσουν έως και τα 100 ευρώ ανά μήνα,  ενώ το συνολικό ετήσιο κόστος ποσό των αυξήσεων θα κυμανθεί γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά πληροφορίες, ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί σε αυξήσεις που σχετίζονται με τα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια, τις θέσεις ευθύνης, τους ένστολους και τους πανεπιστημιακούς.

Τέλος, οι αλλαγές αναμένεται να επηρεάσουν το μισθολογικό καθεστώς περίπου 600.000 δημοσίων υπαλλήλων.