Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Βροχές και ζέστη- Πού αναμένονται ισχυρές καταιγίδες

Καιρός: Βροχές και ζέστη- Πού αναμένονται ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικού του καιρού αύριο,Κυριακή, 2 Ιουλίου. Τοπικά θα ξεσπάσουν καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αρχικά στα βορειοδυτικά και γρήγορα στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει στα κεντρικά και νότια μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.