Αρχική Ν. Μεσσηνίας Εξιχνιάστηκαν 8 κλοπές στη Μεσσηνία – Πάνω από 10 χιλ. ευρώ η...

Εξιχνιάστηκαν 8 κλοπές στη Μεσσηνία – Πάνω από 10 χιλ. ευρώ η αξία των κλοπιμαίων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -8- περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται -5- άτομα, εκ των οποίων -2- ημεδαποί, ηλικίας 34 και 38 ετών, αντίστοιχα, καθώς και -3- αλλοδαποί, 19χρονη, 32χρονος και 43χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023 έως και το Μάρτιο του 2023, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος μαζί με τον 32χρονο, τον 38χρονο και τη 19χρονη, σε διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν τις κλοπές, ενώ ο 38χρονος και η 19χρονη ήταν αυτοί που επέλεγαν τους παθόντες, επιλέγοντας κυρίως ηλικιωμένα άτομα, κατοπτεύοντας παράλληλα τις οικίες τους προκειμένου να διαπιστώσουν την απουσία τους. Στη συνέχεια η 43χρονη συμμετείχε στην απόκρυψη των κλοπιμαίων, στην κοινή της οικία με τον 34χρονο.

Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 15.1.2023 έως και την 12.3.2023, είχαν διαπράξει συνολικά -5- περιπτώσεις κλοπών και -3- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρυσαφικά, ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει ξεπερνά τις -10.000- ευρώ.

Τέλος, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5- κινητά τηλέφωνα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Προηγούμενο άρθρο«Νεκρή» γυναίκα ζωντάνεψε την ώρα της κηδείας της – Χτυπούσε να της ανοίξουν (βίντεο)
Επόμενο άρθροΚόρινθος: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν, αύριο 14/06, λόγω έργων για τον αγωγό φυσικού αερίου