Αρχική Eπικαιρότητα Έρχονται 10.000 προλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

Έρχονται 10.000 προλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε την Σαλαμίνα, ενώ την Τετάρτη (14/6) περιοδεύει στην Πάτρα, απαντά στα ερωτήματα της Μάρας Ζαχαρέα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόσληψη 10.000 γιατρών και νοσηλευτών στην Υγεία, επιβεβαιώνοντας ότι η αναμόρφωση του ΕΣΥ είναι κεντρική του προτεραιότητα για τη νέα τετραετία. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «το σχέδιό μας για την Υγεία που παρουσιάσαμε πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, είναι ακόμη πιο επίκαιρο σήμερα».

«Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες χρειαζόμαστε παραπάνω προσωπικό και συνεργασία με άλλες υπηρεσίες ανάλογα την περιοχή. Στις προσλήψεις που θα κάνουμε θα γίνουν και διασώστες του ΕΚΑΒ. Περισσότερα ελικόπτερα για διασώσεις και διακομιδές, θα νομοθετήσουμε έτσι ώστε να δημιουργηθούν έξι βάσεις ελικοπτέρων σε όλη την επικράτεια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιγραμματικά εστίασε το πρόγραμμα της ΝΔ στους εξής πυλώνες:

Να προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές.

Να δούμε το ζήτημα των αναμονών στα νοσοκομεία. Πρέπει να αξιολογούνται αυστηρά όλοι οι διοικητές.

Χρειαζόμαστε παραπάνω πόρους. Έχουμε εξασφαλίσει 1,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης μόνο για επενδύσεις σε υποδομές Υγείας.

Να στηρίξουμε τον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, επαναβεβαίωσε ότι θα έχουμε νέα αύξηση και τον επόμενο χρόνο. «Δέσμευσή μας, μπορεί να φτάσει 950 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας», είπε και συμπλήρωσε: «Το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα ψηφιστεί έως τέλος του έτους. Θα περιλαμβάνει αύξηση των επιδομάτων θέσης και οριζόντια αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα. Οριζόντια και ανεξάρτητα από τις άλλες αυξήσεις».

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως «θα είμαστε σε θέση, εάν η οικονομία αναπτύσσεται, να δώσουμε μια έξτρα στήριξη στους συνταξιούχους, ειδικά στους χαμηλοσυνταξιούχους που έπεσαν θύμα της προσωπικής διαφοράς». Ακόμη, έκανε λόγο για νέα αύξηση των συντάξεων από 1/1/2024.

Οι μόνιμες λύσεις μπορεί να είναι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και η αύξηση των μισθών σε συνδυασμό με την παραπάνω μείωση της φορολογίας. Και βέβαια, να σταθώ στους ελέγχους στην αγορά».

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη ο Τραμπ – «Είμαστε σε παρακμή» είπε πριν το δικαστήριο
Επόμενο άρθροΧιλιομόδι: Σκυλάκι κοιμάται στον τάφο του ανθρώπου που τον μεγάλωσε (video)