Αρχική Eπικαιρότητα Χρέη στους Δήμους: «Στενεύουν» τα χρονικά περιθώρια για ρύθμιση με έως 72...

Χρέη στους Δήμους: «Στενεύουν» τα χρονικά περιθώρια για ρύθμιση με έως 72 δόσεις

Τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών έως 36 και έως 72 δόσεις προς τους Δήμους, αλλά και ενεργοποίησης της ρύθμισης των 100 δόσεων που τυχόν έχουν απωλέσει έχουν οι δημότες μέχρι 30 Ιουνίου. Η ρύθμιση αφορά οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 01 Νοεμβρίου του 2021 μέχρι και ως την 01 Φεβρουαρίου του 2023.

Οι προϋποθέσεις για τη ρύθμιση των οφειλών έως 36 και έως 72 δόσεις είναι οι εξής:

• α) Ο οφειλέτης να μην είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές ή αρρύθμιστες ληξιπρόθεσμες οφειλές στις ταμειακές υπηρεσίες των δήμων την 1η.11.2021 και επιπλέον εφόσον είχε υπαχθεί στην ρύθμιση των 100 δόσεων να μην την έχει απωλέσει έως την ημερομηνία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση.

• β) Ο οφειλέτης να έχει υποβάλλει όλες τις δηλώσεις εισοδήματος για την τελευταία πενταετία μέχρι την 31η.12.2022.

• γ) Ο οφειλέτης κατά τον χρόνο υπαγωγής στην ρύθμιση να μην έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για φοροδιαφυγή ή λαθρεμπορία.

Από τη ρύθμιση εξαιρούνται, εξάλλου, όσες οφειλές δεν μπορούν να υπαχθούν σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής (π.χ. τα μισθώματα) ή η ρύθμισή τους απαγορεύεται από άλλους νόμους

Επίσης οι πολίτες που είχαν ενεργοποιήσει τη ρύθμιση οφειλών μέχρι 100 δόσεις και έχασαν τη ρύθμιση λόγω μη καταβολής δόσεων μέχρι 01 Φεβρουαρίου 2023 μπορούν να ενεργοποιήσουν ξανά τη ρύθμιση με την υποβολή αίτησης προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.

Αν ο οφειλέτης, κατά την ημερομηνία επανένταξης, έχει λοιπές αρρύθμιστες ληξιπρόθεσμες οφειλές, υποχρεούται εντός ενός 1 μηνός από την επικύρωση της αναβίωσης, να τις εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το σύνολο αυτών με την πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων. Αν ο οφειλέτης έχει απωλέσει την πάγια ρύθμιση για τις ως άνω λοιπές αρρύθμιστες οφειλές στο παρελθόν, έχει τη δυνατότητα ένταξης στην πάγια ρύθμιση με τους όρους της δεύτερης ευκαιρίας.

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώνεται η τοποθέτηση των δεξαμενών πυροπροστασίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Επόμενο άρθροΦΠΑ: «Φουντώνει» η μάχη για τη μείωση του συντελεστή λίγο πριν τις εκλογές