Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Αναπτύσσουμε σχέσεις συνεργασίας σε εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο με...

Κώστας Τζιούμης: «Αναπτύσσουμε σχέσεις συνεργασίας σε εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο με την πόλη Guiyang της Κίνας»

Τελετή αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Δήμο Τρίπολης και στον Δήμο Guiyang της Κίνας.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης επισκέφθηκε την πόλη Guiyang, όπου συνυπέγραψε το σύμφωνο αδελφοποίησης, με τον ομόλογό του, κ. Chen Yan.

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2021, διαδικτυακά είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, ανάμεσα στις δύο πόλεις, με σκοπό την υλοποίηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, οι οποίοι αποτελούν το μέσο για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού και της οικολογικής γεωργίας.

Πρόκειται για μία εξέλιξη, με την αρωγή του Κινεζικού-Ελληνικού Συνδέσμου Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (CHAECD) και την ενεργή υποστήριξη του Προέδρου του, Γιώργου Καγκλή.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιούμης υπογράμμισε: «Προχωράμε βήμα προς βήμα τις φιλικές και συνεργατικές μας σχέσεις με το Δήμο της Guiyang. Σκοπός μας η περαιτέρω σύσφιξη της ελληνοκινεζικής φιλίας και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας σε εμπορικό, πολιτιστικό, τουριστικό και κάθε άλλο επίπεδο μεταξύ των δύο πόλεων. Ήδη, έχουμε συνυπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο ενθαρρύνει επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και κολέγια, ομάδες μελετών, μέσα ενημέρωσης και οργανισμούς να υλοποιούν φιλικές ανταλλαγές και να συνεργάζονται στους τομείς της πληροφορικής, των οικονομικών ανταλλαγών, του εμπορίου, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του τουρισμού και της οικολογίας.

Επόμενο βήμα, αντιπροσωπεία από στον Δήμο Guiyang της Κίνας να επισκεφθεί τον Δήμο της Τρίπολης».

Η Guiyang έχει υψόμετρο περίπου 1.100 μέτρων, έκταση 8.034 τετραγωνικά χιλιόμετρα και στην απογραφή του 2020, ο πληθυσμός της ήταν 5.987.018, από τους οποίους 4.506.134 ζούσαν στις έξι αστικές συνοικίες .

Έχει μια διαφοροποιημένη οικονομία, αποτελεί παραδοσιακά κέντρο παραγωγής αλουμινίου, εξόρυξης φωσφορικών αλάτων και κατασκευής οπτικών οργάνων . Μετά τις μεταρρυθμίσεις, το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής παραγωγής της πόλης στον τομέα των υπηρεσιών. Από το 2015, έχει δει στοχευμένες επενδύσεις σε μεγάλα δεδομένα και γρήγορα αναδείχθηκε σε τοπικό κόμβο καινοτομίας.

Eίναι μία από τις 500 κορυφαίες επιστημονικές πόλεις στον κόσμο από αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας, όπως παρακολουθείται από το Nature Index . Η πόλη φιλοξενεί επίσης το Πανεπιστήμιο Guizhou , ένα εθνικό ερευνητικό πανεπιστήμιο.

Προηγούμενο άρθροΟ Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε μόνος του στη Βουλή – Απουσίαζε στο εξωτερικό την Κυριακή
Επόμενο άρθροΠύργος: Αγωνία για κοριτσάκι δυο ετών – Έχει χαθεί κοντά σε αρδευτικό κανάλι