Αρχική Ν. Μεσσηνίας Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στη Μεσσηνία, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ποσότητες...

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στη Μεσσηνία, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας,   εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Μεσσηνία.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (26.5.2023) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, τρία (3) άτομα, 28χρονος ημεδαπός και δύο 26χρονοι αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα, ναρκωτικά και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απείθειας και της επικίνδυνης οδήγησης.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ύστερα από συστηματική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα η οποία δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις διωκτικές αρχές είχαν αναπτύξει ιδιαίτερη μεθοδολογία για τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούσαν προπομπό κατά τη μεταφορά των ναρκωτικών, προκειμένου να ελέγχει για την τυχόν ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων, ενώ οι μεταφορές πραγματοποιούνταν κυρίως απογευματινές ώρες κατά τις οποίες η κίνηση των οχημάτων είναι αυξημένη. Επιπλέον, εκμεταλλεύονταν την περιστασιακή επαγγελματική τους δραστηριότητα ώστε να διακινούν τις ποσότητες των ναρκωτικών και να συγκαλύπτουν τις παράνομες πράξεις τους.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (26.5.2023) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, εντοπίστηκε  το όχημα όπου επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί κι οποίοι ενεργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας διερευνητικά τα σημεία από τα οποία διέρχονταν για τη πιθανή ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων, καθώς ακολουθούσε με έτερο όχημα, ο 28χρονος.

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν, ωστόσο ο 28χρονος αντιλαμβανόμενος τις αστυνομικές δυνάμεις ανέπτυξε ταχύτητα και παρότι οι αστυνομικοί προσπάθησαν με τη χρήση ηχητικών σημάτων και υποδείξεων να τον ακινητοποιήσουν συνέχισε να αναπτύσσει υπερβολική ταχύτητα και παράλληλα να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθως, ο 28χρονος ακινητοποίησε το όχημα στη Μεσσήνη κι ενώ αποβιβαζόταν απ’ αυτό με σκοπό να διαφύγει πεζός, απέρριψε στο έδαφος -5- ανισοβαρείς ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -1.014- γραμμαρίων.

Ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -230- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, κατασχέθηκαν και τα -2- οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.