Αρχική Eπικαιρότητα Δημόσιο: Έρχονται τρεις μεγάλες προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ

Δημόσιο: Έρχονται τρεις μεγάλες προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ

Έρχονται τρεις μεγάλες προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ για την κάλυψη θέσεων στο Δημόσιο. 

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84  ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Αθανάσιος Παπαϊωάννου «αυτή τη στιγμή έχουν ήδη δρομολογηθεί τρεις προκηρύξεις που αφορούν τον γραπτό διαγωνισμό: Η προκήρυξη που αφορά την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η προκήρυξη που αφορά την Τεχνολογική Εκπαίδευση και η προκήρυξη που αφορά έναν μικρό σχετικό αριθμό Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού».

Σχετικά με το πότε θα δημοσιευθούν αυτές οι προκηρύξεις, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να βγουν μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν θα βγουν όλες την ίδια ημέρα αλλά διαδοχικά, καθώς υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

«Υπάρχει και μια άλλη προκήρυξη για την  Υπηρεσία  Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) η οποία έχει και αυτή έναν επείγοντα χαρακτήρα λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν» σημείωσε και πρόσθεσε πως «αυτές οι προκήρυξες θα καλύψουν όλες τις προγραμματισμένες  προσλήψεις  για το 2022 και το 2023».

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα γίνουν μέσα στο 2023 προκηρύξεις και για τα επόμενα χρόνια. 

«Αυτή τη στιγμή οι προκηρύξεις που θα βγουν αφορούν τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2022 και του 2023. Τώρα τι θα γίνει με τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2024 ,αυτό είναι  απόφαση κυβερνητική» απάντησε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ και υπενθύμισε πως «ο νόμος προβλέπει ότι ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει σε δύο χρόνια. Οι πίνακες δε-  αυτοί που θα βγουν-  θα ισχύσουν για τρία χρόνια».

enikonomia.gr