Αρχική Eπικαιρότητα Ζάκυνθος: Προκαλούν οι γονείς που κλείδωσαν το παιδί τους σε αυτοκίνητο και...

Ζάκυνθος: Προκαλούν οι γονείς που κλείδωσαν το παιδί τους σε αυτοκίνητο και πήγαν για ψώνια

Ανάστατη η Ζάκυνθος από την περιπέτεια που έζησε ένα παιδί μόλις ενός έτους, κλειδωμένο σε αυτοκίνητο. Αίσθηση από τις πρώτες εξηγήσεις που έδωσαν οι γονείς του…

Η Ζάκυνθος στο επίκεντρο μετά τα όσα έγιναν στο νησί την Τετάρτη 24 Μαϊου. Όταν ένα παιδί μόλις ενός έτους βρέθηκε κλειδωμένο σε αυτοκίνητο. Οι γονείς του είχαν πάει για ψώνια και όταν επέστρεψαν έδειχναν να μην έχουν συνειδητοποιήσει τον βαθμό του κινδύνου. «Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας» φέρεται να είπε μεταξύ άλλων η μητέρα του μωρού.

Μετά την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο στην Άρτα, όπου ένα βρέφος 5,5 μηνών έχασε τη ζωή του όταν ο πατέρας του το ξέχασε στο αυτοκίνητο για αρκετές ώρες, μία νέα υπόθεση έρχεται να μας ταρακουνήσει και πάλι. Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι αλλοδαπών άφησε μέσα στο αυτοκίνητο το παιδί τους, μόλις ενός έτους, για να πάει να ψωνίσει. Οι περαστικοί είδαν το παιδί μόνο του μέσα στο ΙΧ και ενημέρωσαν την αστυνομία.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που απεγκλώβισαν το μωρό, το οποίο είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το παιδί βρισκόταν μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο για πάνω από 30 λεπτά.

Η μητέρα 34 ετών και ο σύντροφός της 31 ετών, συνελήφθησαν με την κατηγορία έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, οι γονείς εμφανίστηκαν ατάραχοι και ψύχραιμοι, ρωτώντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί τι ακριβώς συνέβη.

 

“Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας”, φέρεται να είπε η μητέρας ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού. Με προφορική εντολή αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.