Αρχική Ν. Κορινθίας Λουτράκι: Μαθητές και μαθήτριες ανακύκλωσαν πάνω από 9.000 κιλά υλικών

Λουτράκι: Μαθητές και μαθήτριες ανακύκλωσαν πάνω από 9.000 κιλά υλικών

Με επιτυχία έγινε στο Λουτράκι ο 5ος σχολικός μαραθώνιος “πάμε ανακύκλωση” του τοπικού δήμου και βραβεύτηκαν σχολεία.

Στον φετινό μαραθώνιο συμμετείχαν 2.522 μαθητές, από 20 σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου, που ανακύκλωσαν πάνω από 9.000 κιλά υλικών.

Συνολικά, στους μαραθωνίους που έχουν διεξαχθεί έως τώρα, τα σχολεία του Δήμου, έχουν ανακυκλώσει πάνω από 20.000 κιλά υλικών.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ανακύκλωσαν:

  • 530 κιλά χαρτιού, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 110 δέντρα, αν υπολογίσουμε ότι χρειάζονται περίπου 17 δέντρα για την παραγωγή 1000 κιλών χαρτιού
  • 406 κιλά καπάκια
  • 112 κιλά τηγανελαίων
  • 136 κιλά μπαταριών
  • 800 κιλά ρούχων

Αξίζει να σημειωθεί, πως η στήριξη των σχολείων, από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου, ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 27.473 πόντων επιβράβευσης.

Παράλληλα, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, διοργάνωσε εικαστική δράση με θέμα: «Φαγητό στο Πιάτο μας ή στον Κάδο μας», όπου μαθητές από δύο Γυμνάσια της περιοχής, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, ανέδειξαν τα οφέλη της ‘’Μείωσης Σπατάλης τροφίμων’’, δημιουργώντας μικρού μήκους ταινίες.

Τα έργα απέσπασαν ψήφους από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης. Τη γιορτή πλαισίωσαν μουσικά οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου.

Τα σχολεία έλαβαν επαίνους συμμετοχής, βραβεία και δώρα, όπως projectors, ηχεία, κ.ά. για τις σχολικές μονάδες, που πρόσφεραν οι χορηγοί της δράσης.