Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός σήμερα – Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες σε Κρήτη και ορεινά ηπειρωτικά –...

Καιρός σήμερα – Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες σε Κρήτη και ορεινά ηπειρωτικά – Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα «σκαμπανεβάσματα»

Σήμερα ο καιρός θα κυλήσει στο μοτίβο των τελευταίων ημερών, με καλοκαιρία στην αρχή της ημέρας και αστάθεια τις μεσημβρινές ώρες σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Τα καιρικά «σκαμπανεβάσματα» κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: Ενώ θα ξεκινάμε με ηλιοφάνεια, τις απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά κανόνα στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας ακόμα όμως και σε βουνά των νότιων – νοτιοανατολικών νησιών μας. Η θερμοκρασία ωστόσο, θα θυμίζει Άνοιξη.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικά πρόσκαιρες καταιγίδες από αργά το απόγευμα κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του meteoτοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και απόγευμα με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Βροχές θα εκδηλωθούν και στο νομό Αττικής ενώ στα βόρεια κυρίως τμήματά του υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται κατά το μεσημέρι (12:00 – 15:00) και κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες (15:00 – 18:00) της Τετάρτης 24/05 ενώ με τα σύμβολα των κεραυνών σημειώνονται και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

kataigides-attiki-_meteo-nea_kakokairia
Χάρτης του meteo με τις περιοχές που πιθανότητα θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά το μεσημέρι (12:00 – 15:00) της Τετάρτης 24/05

 

METEO-KAIROSTORA
Χάρτης με τις περιοχές που πιθανότητα θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες (15:00 – 18:00) της Τετάρτης 24/05

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η απογευματινή θερμική αστάθεια, που οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα να «δείχνουν» ένα άστατο Σαββατοκύριακο.