Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Επιμένουν σήμερα οι βροχές και οι καταιγίδες -Πότε έρχονται «30άρια»

Καιρός: Επιμένουν σήμερα οι βροχές και οι καταιγίδες -Πότε έρχονται «30άρια»

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός θα είναι πιο ζεστός σε σχέση με τη Δευτέρα ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα Τρίτη (23/5) κατατάσσεται στην κατηγορία 2 (μέτρια).

Πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης μπορείτε να δείτε στο επεξηγηματικό βίντεο που ακολουθεί:

ΕΜΥ: Ο καιρός σήμερα Τρίτη 23/5/23
Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο από τη Σάμο και νοτιότερα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 24 με 26°C και τοπικά στη Θεσσαλία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 έως 5 και στα ανατολικά και τα νότια έως 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά έως 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τη Σάμο και νοτιότερα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Meteo: Οι περιοχές που θα έχει φαινόμενα κατά τη διάρκεια της Τρίτης 23/5/23

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, για σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι ενισχυμένες, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της βόρειας και δυτικής Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 21°C στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 27°C, στη Θεσσαλία από 14 έως 27°C, στην Ήπειρο από 9 έως 26°C, στη Στερεά από 11 έως 26°C, στην Πελοπόννησο από 12 έως 25°C, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 24°C, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 15 έως 22°C, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 24°C, στις Κυκλάδες από 16 έως 23°C, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 21°C και στην Κρήτη από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ασθενών, τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 Μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού, αλλά ανεβαίνει ο υδράργυρος την Τρίτη 23/5/23
Συννεφιά και διάσπαρτες μπόρες αναμένονται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 23 Μαΐου σε Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ.

Συννεφιά με ανοίγματα θα έχει στο υπόλοιπο Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί αραιή συννεφιά, η οποία θα είναι λίγο πιο πυκνή στην βορειοανατολική Ελλάδα.

Τις μεσημβρινές ώρες και προς το απόγευμα, στη δυτική ηπειρωτική ορεινή-ημιορεινή χώρα, στις ορεινές βορειοδυτικές περιοχές της Θεσσαλίας, στα ορεινά της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα της κεντρο-δυτικής Πελοποννήσου θα επικρατήσουν μπόρες και καταιγίδες, μικρής έως μεσαίας διάρκειας.

Στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης υπάρχει πιθανότητα για κάποια μπόρα ή σύντομης διάρκειας καταιγίδα.

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα επικρατήσει συννεφιά στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων εκεί όπου υπάρχει πιθανότητα η αστάθεια να διατηρηθεί. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες συννεφιές, οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα περιοριστούν στα ορεινά τμήματα του νομού. Μικρή πιθανότητα για τοπική μπόρα στα βορειοδυτικά ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι στα 3 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες, παροδικά αυξημένες συννεφιές στη Χαλκιδική. Μετά το μεσημέρι αναμένεται συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ πιθανό είναι να υπάρξει κάποια μπόρα ή τοπική καταιγίδα μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 Μποφόρ.

Η Τετάρτη 24 Μαΐου θα ξεκινήσει με ήλιο και στα ορεινά θα έχει λίγες μπόρες. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου θα επικρατεί λιακάδα από το πρωί και στα βόρεια θα κάνει την εμφάνισή του ένα πέρασμα από μπόρες. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό της χώρας θα φτάσει τους 28-29 βαθμούς Κελσίου και τοπικά τους 30°C.

Την Παρασκευή 26 Μαΐου θα είναι λίγο πιο έντονη αστάθεια, καθώς άστατος καιρός θα επικρατεί στα κεντρικά και βόρεια της χώρας με μπόρες και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά της χώρας.

Όσον αφορά το Σάββατο 27 Μαΐου, θα βρέχει σχεδόν παντού στη χώρα, ενώ σε πτώση θα είναι και ο υδράργυρος.

Η πορεία του καιρού μέχρι και την Κυριακή 26/5/23
Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, την Τετάρτη 24 Μαΐου στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στα νοτιοδυτικά ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Παρασκευή 26 Μαΐου και το Σάββατο 27 Μαΐου άστατος προβλέπεται ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το Σάββατο στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Κυριακή 28 Μαΐου στην ανατολική χώρα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.