Αρχική Περ. Πελοποννήσου Δύο τροχαία σε ένα διήμερο στην ΕΟ Σπάρτης-Τρίπολης

Δύο τροχαία σε ένα διήμερο στην ΕΟ Σπάρτης-Τρίπολης

Δύο τροχαία ατυχήματα σε διάστημα ενός διημέρου σημειώθηκαν σε οδικά σημεία επί της παλαιάς Εθνικής οδού Σπάρτης-Τρίπολης.

Την Κυριακή 21 Μαΐου λίγο πριν τις 7:00 μμ, στο ύψος του μνημείου των 118 εκτελεσθέντων του Μονοδενδρίου, αυτοκίνητο με οδηγό έναν άνδρα ηλικίας περίπου 80 ετών, που κινείτο από Σπάρτη προς Τρίπολη, παρέκλινε της πορείας του σε στροφή, βγήκε εκτός δρόμου κι ανετράπη. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης με 2 οχήματα κι 6 άτομα, που επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό τού μοναδικού επιβαίνοντος, ο οποίος είχε τραυματιστεί, ωστόσο διατηρούσε τις αισθήσεις του. Ο άνδρας παρελήφθη στη συνέχεια από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Σημειώνεται ότι την ώρα του συμβάντος ήταν σε εξέλιξη βροχόπτωση και το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο.

Μια ημέρα μετά, τη Δευτέρα 22 Μαΐου και ώρα 6:30΄ μμ, ΙΧ όχημα που οδηγούσε μία 43χρονη με κατεύθυνση από Σπάρτη προς Τρίπολη, στο 18ο χλμ. της οδού, εξετράπη της πορείας του κι ανετράπη. Συνέπεια ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός τής οδηγού και η πρόκληση υλικών ζημιών στο όχημα. Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση του τροχαίου, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν δυσμενείς.