Αρχική Ν. Κορινθίας Επιμελητήριο Κορινθίας: Νέα επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων και εργαζομένων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Επιμελητήριο Κορινθίας: Νέα επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων και εργαζομένων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” έχει αναλάβει, μέσω του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, την υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) καθώς και από εθνικούς πόρους.

Συγκεκριμένα, τα εν λόγω επιδοτούμενα προγράμματα είναι τα εξής:

Α) Πρόγραμμα κατάρτισης μακροχρόνια ανέργων με πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης, επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων σε 1.000 ανέργους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η παροχή α) επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης σε 20 ατομικές συνεδρίες, β) θεωρητικής κατάρτισης σε εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα, σε δυναμικούς τομείς και κλάδους προτεραιότητας της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας (300 ώρες), γ) πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (220 ώρες) και δ) πιστοποίησης προσόντων με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων και έπειτα από εξετάσεις.

Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν είτε διά ζώσης, είτε με σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση είτε με συνδυασμό των δύο. Οι ωφελούμενοι για την ολοκλήρωση των ενεργειών κατάρτισης (συμβουλευτική, θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση και πιστοποίηση) θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, ενώ για την ολοκλήρωση των ενεργειών πρακτικής άσκησης θα λάβουν επίσης εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ ανά ώρα πρακτικής άσκησης.

Η ημερομηνία λήξης της υποβολής αιτήσεων των ωφελούμενων (Α΄ κύκλος) είναι η Τετάρτη 31η Μαΐου (ώρα 23:59:00).

Β) Πρόγραμμα ενίσχυσης και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων για εργαζόμενους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης σε θεματικά αντικείμενα επαγγελμάτων, σε 1.900 εργαζόμενους/ες σε επιχειρήσεις όλων των οικονομικών κλάδων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η παροχή, α) εξειδικευμένης ατομικής συμβουλευτικής υποστήριξης σε 6 συνεδρίες, β) εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισηε διάρκειας 80 ωρών σε θεματικά αντικείμενα επαγγελμάτων που εντάσσονται σε τομείς προτεραιότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, γ) οριζόντιας / διεπαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 60 ωρών για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων που αφορούν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, στην ανάπτυξη και στη διάδοση της καινοτομίας, στη διαχείριση των τεχνολογικών αλλαγών, στην αξιοποίηση των ΤΠΕ και στο ψηφιακό marketing, δ) πιστοποίησης προσόντων με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων και έπειτα από εξετάσεις.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν είτε διά ζώσης, είτε με σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση είτε με συνδυασμό των δύο. Η συμμετοχή σε όλες τις επιμέρους ενέργειες είναι υποχρεωτική. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος καταβάλλεται για κάθε ώρα κατάρτισης εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων.

Η ημερομηνία λήξης της υποβολής αιτήσεων των ωφελούμενων είναι η Τετάρτη 31 Μαΐου (ώρα 23:59:00).

Περισσότερες πληροφορίες -καθώς και ενεργοποίηση της αίτησής τους-, οι ενδιαφερόμενοι ωφελούμενοι των δύο παραπάνω επιδοτούμενων προγραμμάτων μπορούν να λάβουν από τον διαδικτυακό τόπο του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” (https://www.morias-aota.gr), όπως και στον διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (https://www.ppel.gov.gr/) μέσω του συνδέσμου https://training.morias-aota.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 27410 24464 (935) ή πατήστε εδώ https://bit.ly/3MN4eK1