Αρχική Περ. Πελοποννήσου Γιατί ο Παναγιώτης Νίκας επέλεξε την ημέρα των εθνικών εκλογών για να...

Γιατί ο Παναγιώτης Νίκας επέλεξε την ημέρα των εθνικών εκλογών για να ανακοινώσει την πρόθεσή του για την Περιφέρεια;

H σημερινή δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, αναφορικά με την κάθοδό του στις εκλογές του Οκτωβρίου δημιουργεί διάφορες σκέψεις.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ο Παναγιώτης Νίκας τον τελευταίο χρόνο έχει δεχθεί δεκάδες φορές από τους δημοσιογράφους την ερώτηση για τα σχέδια του στις επόμενες εκλογές. Διακριτικά και ευγενικά αρνιόταν να απαντήσει επί της ουσίας, ενώ ξεκαθάριζε ότι αυτό είναι κάτι που το αποφασίζει η ομάδα και και όχι μόνο ο ίδιος. Αν ανατρέξουμε δε στο 2019, θυμόμαστε ότι επίσημα η Νέα Δημοκρατία όρισε ως εκλεκτό του κόμματος τον Παναγιώτη Νίκα ως τον καταλληλότερο για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Φτάνοντας το 2023 και λόγω των εθνικών εκλογών, το κυβερνών κόμμα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει υποψηφιότητες για τις 13 Περιφέρειες αλλά και για τους μεγάλους Δήμους της χώρας. Ετσι κι αλλιώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πέντε μήνες μακριά και αυτό που αποτελεί προτεραιότητα για τα μεγάλα κόμματα είναι η διακυβέρνηση της χώρας.

Ωστόσο, κανένας εκλεγμένος Περιφερειάρχης μέχρι τώρα στην επικράτεια δεν έχει προβεί σε τέτοιες δηλώσεις εκτός από τον Παναγιώτη Νίκα.

  1. Γιατί το πράττει λοιπόν σε τέτοια χρονική στιγμή, δύσκολη για το κόμμα αφού ο νόμος της απλής αναλογικής δημιουργεί προβλήματα αυτοδυναμίας;
  2. Γιατί ο Παναγιώτης Νίκας δεν περίμενε τις κυβερνητικές αποφάσεις;
  3. Και ακόμη και να πάρουμε το ενδεχόμενο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στηρίξει τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες, τι θα άλλαζε αν αυτές οι ανακοινώσεις γίνονταν μετά τις εθνικές εκλογές;                                                                                                    Μένει να απαντηθούν τα ερωτήματα και να έχουμε και τα επίσημα χρίσματα από την Νέα Δημοκρατία τόσο για τις Περιφέρειες όσο και για τους Δήμους της χώρας.