Αρχική Ν. Αρκαδίας Βροντερό «παρών» χιλιάδων Αρκάδων στην προεκλογική ομιλία του Κώστα Βλάση παρουσία...

Βροντερό «παρών» χιλιάδων Αρκάδων στην προεκλογική ομιλία του Κώστα Βλάση παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ηχηρό μήνυμα στήριξης στο πρόσωπο του Κώστα Βλάση έδωσαν πάνω από 2000 Αρκάδες,που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα αλλά και τους χώρους εντός κι εκτός του

Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, για να παρακολουθήσουν την κεντρική του προεκλογική ομιλία, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ενώ παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας κ. Καλτεζιώτης, ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας κ. Καμπύλης, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Κούλης, αλλά και ο Δήμαρχος Άργους –Μυκηνών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Καμπόσος, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Δούκας, ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης και εκ νέου υποψήφιος κ. Σμυρνιώτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Β. Κυνουρίας κ. Γκαύρος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Τσίχλης, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Σχοινοχωρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας κ. Χρονάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Ενέργειας κ. Οικονόμου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Σιδέρης και κα Μητσιοπούλου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από τους πέντε δήμους του νομού, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Τρουπής, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κατσής, ο Πρόεδρος της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. κ. Κατσίπος, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας κα Μαυραϊδοπούλου, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας κ. Πετρόπουλος, ο αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ κ. Βαλασόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πελοπόννησος Α.Ε. κ. Μουρίκης και η Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας και Διευθύντρια του ΚΕΜΕΑ κα Κορώνη.

Ενάντια στα ειωθότα, που σε αντίστοιχες περιστάσεις «θέλουν» τον υποψήφιο να προλογίζεται από κάποια προσωπικότητα του χώρου της πολιτικής, τον κ. Βλάση προλόγισε η 14χρονη κόρη του Νεφέλη. Παρουσιάζοντας τον Κώστα Βλάση, ως άνθρωπο, ως πατέρα κι ως πολιτικό μέσα από τα δικά της μάτια, η κόρη του κ. Βλάση άγγιξε το σύνολο των παρευρισκομένων δίνοντας μια ιδιαίτερη νότα ζεστασιάς στην εκδήλωση. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, του οποίου η παρουσία δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά όπως ο ίδιος δήλωσε έκρινε επιβεβλημένη λόγω της σχέσης φιλίας και αμοιβαίας εκτίμησης που τον συνδέει με τον κ. Βλάση. Ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στο πρόσωπο του κ. Βλάση σημειώνοντας πως οι Αρκάδες είναι τυχεροί που έχουν έναν τέτοιο εκπρόσωπο στη Βουλή των Ελλήνων ο οποίος μοχθεί αδιάκοπα για το καλό του τόπου του.

Ο κ. Βλάσης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για την παρουσία του αλλά και για το γεγονός ότι διαχρονικά είναι πάντα δίπλα του ως άνθρωπος και ως πολιτικός, εκθείασε το έργο του και σημείωσε πως ο πρώην Πρωθυπουργός αποτελεί «έναν γνήσιο πατριώτη, έναν φάρο στιβαρότητας κι αποφασιστικότητας, έναν σπουδαίο Έλληνα που δίνει και την τελευταία ρανίδα από το τεράστιο απόθεμα της ψυχής του για το καλό της χώρας μας και των πολιτών της».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Βλάσης ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του Αρκάδες για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στο πρόσωπό του όλα αυτά τα χρόνια κι εν συνεχεία εστίασε στο έργο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο έχει αλλάξει τα δεδομένα και έχει αναβαθμίσει τη θέση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές στερέωμα. Φρόντισε, μάλιστα, να προχωρήσει σε μία αναδρομή στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που όπως τόνισε ήταν εθνικά επιζήμια, και κάλεσε τους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν τις επιδόσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων πριν προσέλθουν στην κάλπη.

Ο κ. Βλάσης πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χειρίστηκε κρίσιμες για τη χώρα καταστάσεις, όπως τα γεγονότα στον Έβρο, την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και την πρόσφατη ενεργειακή κρίση και τις ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις, που έχουν προκληθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο που έχει συντελεστεί και το οποίο αποτυπώνεται στις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, η οποία αναδεικνύεται πρωταγωνίστρια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνοψίζοντας το κυβερνητικό έργο της 4ετίας ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – στη μείωση 50 φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35% τον ΕΝΦΙΑ αλλά και στη σημαντική πτώση της ανεργίας από το 17,3% στο 11,7%. Ακόμη εστίασε στην αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 650 στα 780, στην αύξηση των συντάξεων κατά 7,75% για 1,7 εκατ. συνταξιούχους, αλλά και στο σημαντικό αριθμό προσλήψεων εκπαιδευτικών, γιατρών, υγειονομικών και αστυνομικών.

Παράλληλα, ανέλυσε τις βασικές αρχές του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία που προβλέπει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και στοχεύει στην αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25%. Η μελετημένη και κοστολογημένη πρόταση διακυβέρνησης της ΝΔ εστιάζει σε μία καλύτερη δημόσια υγεία για όλους, στη σημαντική αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, αλλά και στην συνέχιση της πολιτικής μείωσης φόρων και εισφορών αυξάνοντας σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Λεπτομερή αναφορά πραγματοποίησε ο κ. Βλάσης και στην πορεία της Αρκαδίας, η οποία πλέον απολαμβάνει της προσοχής που της αρμόζει από την Πολιτεία και εξελίσσεται σε πρωταγωνίστρια. Ο υποψήφιος βουλευτής εξέφρασε τη χαρά και την υπερηφάνεια του καθώς – και μέσω των δικών του προσπαθειών – η Αρκαδία έχει καταφέρει να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις που ενισχύουν την αναπτυξιακή της τροχιά. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις επενδύσεις δύο μεγάλων ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών στην Τρίπολη, στην έλευση του δικτύου φυσικού αερίου και στην αναβάθμιση του Παναρκαδικού νοσοκομείου, ενώ δεν παρέλειψε να πραγματοποιήσει ιδιαίτερη μνεία στα έργα που αφορούν στη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Μεγαλόπολης, αλλά και στον σημαντικό ρόλο που το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα διαδραματίσει στη διαδικασία αυτή. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Βασικό μου μέλημα – για το οποίο είχα δεσμευθεί προεκλογικά – και το οποίο έθεσα σε εφαρμογή από την πρώτη μέρα της εκλογής μου ήταν η προσέλκυση νέων και σημαντικών επενδύσεων, που θα δώσουν νέα πνοή στον τόπο μας και θα εγγυηθούν ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθεί ουσιαστικά ένας τόπος, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία και τελικά οι νέοι μας να μη φεύγουν μακριά από τον τόπο που μεγάλωσαν. Αυτή η δέσμευση έγινε πράξη και αυτή ακριβώς την προσπάθεια θέλω να συνεχίσω».

Κλείνοντας την ομιλία του σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης ο κ. Βλάσης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους τόσο στον ίδιο όσο και στην Νέα Δημοκρατία, στην παράταξη που έμεινε πιστή στις δεσμεύσεις της, στις αρχές και στις αξίες της και που μακριά από λαϊκισμό προχώρησε με σκληρή δουλειά οδηγώντας την Πατρίδα σ’ ένα καλύτερο αύριο. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Σ’ αυτή την προσπάθεια σας θέλω κοινωνούς και συνοδοιπόρους και δεσμεύομαι πως θα είμαι πάντα δίπλα σας, υπηρετώντας πιστά τους Αρκάδες και δουλεύοντας σκληρά για το καλό της Αρκαδίας μας με συνέπεια και συνέχεια. Εσείς είστε η δύναμή μου κι όλοι μαζί είμαστε η δύναμη της Αρκαδίας μας!

Μαζί θα προχωρήσουμε με αισιοδοξία και δύναμη! Για μια Αρκαδία όπως την ονειρευόμαστε, για μια Πατρίδα υπερήφανη και ισχυρή, για μια Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!».