Αρχική Χωρίς κατηγορία K.Kόλλια: «Δικαίωση του αγώνα μου για την καταβολή της ενίσχυσης de minimis...

K.Kόλλια: «Δικαίωση του αγώνα μου για την καταβολή της ενίσχυσης de minimis και των πληρωμών για την Ουκρανική κρίση στους παραγωγούς Κορινθιακής σταφίδας,επιτραπεζιων σταφυλιών και αχλαδιών»

Καταβλήθηκαν από χθες οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) για την ενίσχυση των παραγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών της Π.Ε. Κορινθίας καθώς και οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ενίσχυση των παραγωγών της κορινθιακής σταφίδας και των αχλαδιών, για το έτος 2022, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της Ουκρανικής κρίσης.

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, έπειτα από προσωπική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας δήλωσε τα εξής:

«Μετά από επίμονες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις μου, πετύχαμε δυο ιδιαίτερα σημαντικές και ελπιδοφόρες εξελίξεις, δυο πολύ θετικές ανακοινώσεις προς όφελος των παραγωγών της Κορινθίας μας.

Συγκεκριμένα, διεκδικήσαμε και καταφέραμε την ένταξη των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας (53 € /στρέμμα) και αχλαδιών (150  /στρέμμα) στο καθεστώς της ενίσχυσης, μέσω κονδυλίων της ΕΕ (Ουκρανόμετρο), στο πλαίσιο της στήριξης τους λόγω του ότι επλήγησαν από τοπην αύξηση του κόστους παραγωγής (και ιδίως από την αύξηση του κόστους ενέργειας, φυτοπροστασίας, θρέψης φυτών), με συνακόλουθη τη μείωση του εισοδήματός τους, ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της διαταραχής της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Για τους δε παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών της Π.Ε. Κορινθίας, σε συνέχεια της δημοσίευσης της σχετικής Koινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στα σταφύλια, το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης καθορίστηκε στο Νομό μας στα 130  /στρέμμα.

Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ευαρέσκεια και την μέγιστη ικανοποίησή μου για τις συγκεκριμένες εξελίξεις, στην έκβαση των οποίων συνεισέφερα και προσωπικά.

Θεωρώ καθήκον μου να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Κιάτου, τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Σικυωνίων, τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Βέλου-Βόχας, τους Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων, τον Υπεύθυνο του Τομέα Αγροτικού του Δήμου Σικυωνίων καθώς και τους Προέδρους των αγροτικών φορέων για τη σημαντική και πολύτιμη συμβολή τους στην κατάρτιση των πινάκων τεκμηρίωσης.

Δεσμεύομαι για την ένταξη ακόμα περισσότερων κατηγοριών παραγωγών στα προγράμματα ενίσχυσης, όπως οι καλλιεργητές λεμονιών και βερυκόκων, ενώ ακόμη δεσμεύομαι ότι θα διεκδικήσουμε αντίστοιχες ενισχύσεις και για τους ελαιοκαλλιεργητές.

Φίλοι αγρότες, το γνωρίζετε και το βλέπετεΘα είμαι πάντα στο πλευρό σαςέμπρακτα και ουσιαστικά, όπως σας έχω υποσχεθεί.».