Αρχική Eπικαιρότητα Εκλογές 2023 – Κεραμέως: Υψιστος λαϊκισμός η υπόσχεση ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της...

Εκλογές 2023 – Κεραμέως: Υψιστος λαϊκισμός η υπόσχεση ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής

Τους λόγους, γιατί κάποιος να ψηφίσει στις εκλογές Νέα Δημοκρατία, εξηγεί σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός αναφέρεται στην εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Απαντά στο αν η χώρα χρειάζεται μία «Κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού» και αν θα συμπράξει η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, μετά την πρώτη κάλπη, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε πολιτική αστάθεια.

1. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την κάλπη, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες;
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και, πιστεύω, ότι γίνεται απολύτως κατανοητό από τους πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια στην ανοδική πορεία της χώρας, έναντι της αστάθειας, της ακυβερνησίας και της επιστροφής στο καταστροφικό παρελθόν που προμηνύεται από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Πείτε μας γιατί να ψηφίσει κανείς τη Νέα Δημοκρατία.

Για το παρελθόν: γιατί όσα είπαμε τα κάναμε πράξη, οι δεσμεύσεις μας υλοποιήθηκαν και συνεχίζουμε να παράγουμε έργο για τη χώρα ως την τελευταία στιγμή. Η Ελλάδα του 2019 δεν έχει -ευτυχώς- καμία σχέση με την Ελλάδα του 2023. Για το παρόν: γιατί δεν πρέπει να χάσουμε όσα κερδίσαμε με κόπο, και τώρα είναι η στιγμή να αποφασίσουμε σε τι χώρα θέλουμε να ζούμε.

Για το μέλλον: γιατί έχουμε συγκροτημένο, τεκμηριωμένο σχέδιο για την επόμενη τετραετία σε όλους τους άξονες πολιτικής, ενδεικτικά σε οικονομία, παιδεία, εθνική άμυνα, εξωτερική πολιτική, υποδομές και πολλά άλλα, που θα συμβάλουν στη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας μας. Γιατί εν μέσω πολλαπλών διεθνών κρίσεων, η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση που ξέρει και μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά.

keramews___1_

3. Χαρακτηρίζετε ύψιστο λαϊκισμό την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Γιατί;
Γιατί δεν θυμάμαι να έχει ξαναϋπάρξει πολιτικό κόμμα να τάζει τόσο χυδαία, λίγες ημέρες πριν τις πανελλαδικές και πριν τις εκλογές, άνευ όρων εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, άμεσα συναρτώμενη με την ψήφο των νέων! Παίζοντας, έτσι, εν ου παικτοίς: με την αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους, με το μέλλον της νέας γενιάς, αλλά και με τους θεσμούς, καθώς αναρωτιέμαι, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι εκλέγεται ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκροτεί κυβέρνηση από την πρώτη μέρα, πώς θα αλλάξει νόμο δίχως να έχει πάρει ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή και με πρόταση νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς λόγους εθνικής ανάγκης; Ατόφιος, φθηνός λαϊκισμός.

4. Χρειάζεται η χώρα μία «Κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού»;

Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα σοβαρό σχέδιο διακυβέρνησης, αφού κάθε τόσο αλλάζει θέση. Από κυβέρνηση ηττημένων, σε κυβέρνηση ανοχής και τώρα σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Προφανώς και η χώρα δεν χρειάζεται μία τέτοια «κυβέρνηση» ακυβερνησίας, παράλυσης, μία κυβέρνηση που δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε καμία ανάγκη της χώρας και των πολιτών.

5. Θα συμπράξετε με το ΠΑΣΟΚ μετά την πρώτη κάλπη, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε πολιτική αστάθεια;
Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη πλέον προσεγγίζει περισσότερο τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με την παράλογη απαίτησή του να μην είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός, σε περίπτωση που επιλέξουν οι πολίτες τη Νέα Δημοκρατία ως πρώτο κόμμα, αποκλείει κάθε δυνατότητα συνεργασίας. Για το λόγο αυτό και στοχεύουμε στην αυτοδυναμία, όχι ως αυτοσκοπό, αλλά ως μέσο για μία ισχυρή, τολμηρή, σταθερή κυβέρνηση, αυτή που έχει ανάγκη η χώρα μας, αντί της πολιτικής αστάθειας την οποία προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη θέσπιση της απλής αναλογικής.

keramews___2_

6. Αποχή ή ψήφο διαμαρτυρίας;
Οπωσδήποτε και μόνο ψήφο ευθύνης. Ούτε αποχή, καθώς τα αποτελέσματα των εκλογών επηρεάζουν τη ζωή όλων μας – θεωρώ μείζον να συμμετέχουμε στις αποφάσεις που μας αφορούν και να μην αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς. Ούτε ψήφο διαμαρτυρίας, γιατί το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό και από την κάθε ψήφο θα εξαρτηθεί το παρόν και το μέλλον της χώρας μας. Ψήφο ευθύνης, με λογική και μνήμη.

7. Γιατί να σας ψηφίσει κανείς στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας;
Για τρεις λόγους. 1. Γιατί ό,τι υποσχέθηκα, το έκανα. Υλοποίησα στο έπακρο τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις στον τομέα της Παιδείας. 2. Γιατί δεν έκανα πίσω, παρά τις λυσσαλέες πολλές φορές αντιδράσεις συνδικαλιστικών ηγεσιών και της αντιπολίτευσης, γιατί αντιπαρατέθηκα ευθέως και αποφασιστικά με παγιωμένες αγκυλώσεις και συμφέροντα, με γνώμονα το όφελος της νέας γενιάς. 3. Γιατί είμαι αποφασισμένη να συνεχίσω να αγωνίζομαι στους άξονες που έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επόμενη τετραετία, με ακόμη περισσότερες μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά!