Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Ξυλοδαρμός ατόμου με ειδικές ανάγκες μέσα στα ΚΕΠ

Πάτρα: Ξυλοδαρμός ατόμου με ειδικές ανάγκες μέσα στα ΚΕΠ

Αθλιότητες στα ΚΕΠ στην Πάτρα με τον δράστη να βρίζει αρχικά μια γυναίκα υπάλληλο. Ο ξυλοδαρμός συναδέλφου της, άτομο με ειδικές ανάγκες, σημειώθηκε αμέσως μετά…

Αφού πρώτα εξύβρισε με χυδαίες εκφράσεις γυναίκα υπάλληλο του ΚΕΠ στην Πάτρα, στη συνέχεια γρονθοκόπησε στο πρόσωπο συνάδελφό της, άτομο με ειδικές ανάγκες που του ζήτησε να ηρεμήσει. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16 Μαϊου στο ΚΕΠ, που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι της Πάτρας.

Άνδρας περίπου 45 ετών, την ώρα που εξυπηρετείτο από υπάλληλο, βγήκε εκτός εαυτού όταν ενημερώθηκε πως το θέμα του δεν μπορούσε να διεκπεραιωθεί από το ΚΕΠ και έπρεπε να απευθυνθεί σε άλλη υπηρεσία. Με χυδαίες εκφράσεις επιτέθηκε φραστικά στην εργαζόμενη, με αποτέλεσμα στο χώρο να προκληθεί μεγάλη αναταραχή και αναστάτωση.

Τότε ο διπλανός συνάδελφος της υπαλλήλου ζήτησε από τον πολίτη να ηρεμήσει και του είπε πως δεν υπήρχε λόγος να συμπεριφέρεται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Ο πολίτης αντί να ηρεμήσει όμως, έγινε ακόμη πιο έξαλλος και αφού έφτυνε στο προστατευτικό τζάμι που υπάρχει στο γκισέ, επιτέθηκε στον υπάλληλο, άτομο με ειδικές ανάγκες και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να ματώσει η μύτη του.

Άμεσα η Διευθύντρια του ΚΕΠ κάλεσε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ενώ ενημέρωσε και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Διονύση Πλέσσα, ο οποίος ζήτησε να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Μετά την πράξη του, ο νταής πολίτης, πριν φθάσει η Αστυνομία εξαφανίστηκε, ωστόσο, πάνω στον πανικό του ξέχασε το κινητό του, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του και να κινηθεί και η δικαστική διαδικασία σε βάρος του.

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΠ πήγαν στην Ασφάλεια και έδωσαν καταθέσεις, ενώ ο υπάλληλος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις και να παραλάβει ιατροδικαστική γνωμάτευση, ενώ υπέβαλε σε βάρος του πολίτη μήνυση.

Πηγή: gnomip.gr