Αρχική Ν. Μεσσηνίας Τροχαίο στην Καλαμάτα: Τι λέει ο οδηγός του λεωφορείου – «Όρμησαν τα...

Τροχαίο στην Καλαμάτα: Τι λέει ο οδηγός του λεωφορείου – «Όρμησαν τα παιδιά για να μπουν μέσα γρήγορα»

Τι λέει ο οδηγός του λεωφορείου, που πέρασε πάνω από το πόδι του 8χρονου

Ένα οκτάχρονο αγοράκι από την Καλαμάτα πήγε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο για το σχολείο, όταν ξαφνικά η μπροστινή ρόδα πέρασε πάνω από το ποδαράκι του.

Το ανατριχιαστικό ατύχημα συνέβη νωρίς το πρωί λίγο πριν από τις οκτώ. Μέσα στον χώρο της Αεροπορικής Βάσης Καλαμάτας, 20 παιδάκια δημοτικού και γυμνασίου περίμεναν να σταματήσει το αστικό ΚΤΕΛ για να επιβιβαστούν σε αυτό και να μεταφερθούν στα σχολεία τους.

Ένα δευτερόλεπτο πριν ακινητοποιηθεί πλήρως το ΚΤΕΛ, το πόδι ενός αγοριού πατιέται από την μπροστινή δεξιά ρόδα.

Τι συνέβη

Ο οδηγός του αστικού ΚΤΕΛ μιλάει αποκλειστικά στο LIVE NEWS και δίνει τη δική του εκδοχή για την παρ’ ολίγον τραγωδία.

«Τα παιδιά είχαν μαζευτεί. Ήταν κάτω από 10-11 χρόνων, παιδιά δημοτικού. Ήταν γύρω στα 20 παιδιά μαζεμένα και όπως έπαιρνα τη στροφή μου εγώ μέσα σε προστατευμένο μέρος, σε μία αλάνα μέσα όρμησαν τα παιδιά πάνω στην πόρτα για να μπούνε γρήγορα μέσα όλα μαζί», δήλωσε ο οδηγός λεωφορείου, Βασίλης Σαμαράς.

Όπως λέει ο οδηγός, ήταν έτοιμος να ακινητοποιήσει πλήρως το λεωφορείο. Σε κλάσμα ενός δευτερολέπτου, άκουσε φωνές, είδε αμέσως τι συνέβη και έκανε όπισθεν για να απελευθερωθεί το ποδαράκι του 8χρονου αγοριού.

«Εντωμεταξύ εκείνη την ώρα εγώ ήμουν έτοιμος για να σταματήσω, δηλαδή στο τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου να σταματήσω και πάνω στο σταμάτημα πάτησα το ποδαράκι του παιδιού,  με τη μπροστινή τη ρόδα. Την ώρα που ακινητοποιούταν το όχημα, αμέσως ακούω: ”Το παιδί, το παιδί! ”. Πατάω φρένο, βάζω αμέσως όπισθεν και κατεβαίνω κάτω».

Κάταγμα στο πόδι για το παιδί

Σύμφωνα με την μαρτυρία του ίδιου, οι πόρτες για λόγους ασφαλείας δεν ανοίγουν μέχρι να ακινητοποιηθεί πλήρως το λεωφορείο. Εικάζει πως λόγω του νεαρού της ηλικίας, βιάστηκαν να πάρουν θέση για να μπουν νωρίτερα και έτσι προκλήθηκε το ατύχημα.

«Κάποιο παιδάκι μπορεί να έσπρωξε το παιδάκι αυτό ή ξέρω εγώ μέσα στην όλη αναμπουμπούλα να μπουν τα παιδάκια γρήγορα γρήγορα μέσα. Ο λόγος είναι να προλάβουν να πιάσουν το μπροστινό το κάθισμα, κάποιο άλλο κάθισμα που θα είναι παρέα με τον φιλαράκο τους. Για θέμα ασφαλείας πάντα οι πόρτες στα αστικά λεωφορεία πρέπει να σταματήσει το λεωφορείο και μετά από ένα δευτερόλεπτο ανοίγει η πόρτα».

Ο μαθητής σφάδαζε από τους πόνους. Διακομίστηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου διαπιστώθηκε ότι έχει κάταγμα στο πόδι και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο «Παίδων» της Αθήνας.

«Άκουσα μάλλον ότι θα γίνει καλά το παιδί δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα. Φαντάσου τώρα σε μία πόρτα λεωφορείου να προσπαθούν να μπούνε 20 παιδιά όλα μαζεμένα».

Ευτυχώς για το 8χρονο αγοράκι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να γίνει η χειρουργική επέμβαση στο πόδι του παιδιού, καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, πριν το χειρουργείο του.