Αρχική Ν. Αχαΐας «Supercars»: To κύκλωμα της Πάτρας έταξε πολυτελές Range Rover σε τιμή… μικρού...

«Supercars»: To κύκλωμα της Πάτρας έταξε πολυτελές Range Rover σε τιμή… μικρού αυτοκινήτου

Στη μακρά λίστα των θυμάτων  του κυκλώματος που έταζε πολυτελή αυτοκίνητα σε χαμηλή τιμή, περιλαμβάνεται και το όνομα ενός ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης στην Πιερία, όπως προκύπτει από τη δικογραφία. Εξαπατήθηκε τόσο που το κύκλωμα του υποσχέθηκε μέχρι και σε τιμή κάτω των 15.000 ευρώ ένα Range Rover, μοντέλο Sport, χρονολογίας 2019… Η ζημία που προκλήθηκε από τις παραγγελίες πέντε αυτοκινήτων φτάνει σχεδόν στις… 90.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας είχε αναθέσει να του φέρουν από το εξωτερικό ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes Benz, μοντέλο E220d, χρονολογίας 2019, αυτόματο και πετρελαιοκίνητο. Του υποσχέθηκαν ότι θα του το έβρισκαν στη μισή τιμή υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι είχαν τις «άκρες» στα κατασχεμένα Ι.Χ ξένων τραπεζών, από Γερμανία, Ιταλία και Ντουμπάι.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου κατέθεσε ολόκληρο το ποσό, των 24.000 ευρώ, που ζήτησαν τα μέλη του κυκλώματος, ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας Ελληνικής Πυγμαχίας και οι Πατρινοί εκτελωνιστές.

Επιπλέον τους ζήτησε να του φέρουν και ένα Mercedes Benz GLC μοντέλο 220d, χρονολογίας 2018, αυτόματο, πετρελαιοκίνητο όπως κι ένα BMW series 5 του 2017. Και για τα δυο αυτοκίνητα κατέβαλε ολόκληρο το ποσό που του ζήτησαν, δηλαδή 35.000 ευρώ.

 

Ωστόσο, οι παραγγελίες του ιδιοκτήτη του πρατηρίου προς το κύκλωμα των… dream cars, δεν σταμάτησαν εδώ. Έπειτα από νέα επικοινωνία που είχε μαζί τους, παρήγγειλε επιπλέον ένα BMW X6 του 2019 έναντι 20.000 ευρώ όταν τα αντίστοιχα μεταχειρισμένα μοντέλα πωλούνται στην Ελλάδα από 50.000 ευρώ κι άνω.

Το τελευταίο πολυτελές όχημα που παρήγγειλε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου από την Πιερία, ήταν ένα Range Rover, μοντέλο Sport, χρονολογίας 2019, το οποίο στην Ελλάδα πωλείται από 85.000 ευρώ και άνω. Σε τι τιμή του υποσχέθηκαν πως θα το αγοράσει; Μόλις 14.500 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ένα… Ford Fiesta ελαφρώς μεταχειρισμένο.

Όπως αναφέρει στη μήνυση του ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου βενζίνης, κατέβαλε συνολικά 61.500 ευρώ στον πρώην παράγοντα της Ελληνικής πυγμαχίας και 32.000 ευρώ στα «παιδιά από την Πάτρα», τους εκτελωνιστές.

Ο επιχειρηματίας εξηγεί στη μήνυσή του πώς ήρθε σε επαφή με το κύκλωμα: «Ως φίλος του Κωνσταντίνου Γιαννούλη (αδερφός του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Γιαννούλη) πληροφορήθηκα από τον ίδιο, τον Αύγουστο του 2021, πως προέβη σε παραγγελία ενός αυτοκινήτου από τον πρώτο εγκαλούμενο (τον παράγοντα της πυγμαχίας) σε πολύ χαμηλή τιμή. Τότε αποφάσισα να έρθω σε επαφή μαζί του, ώστε να αγοράσω αυτοκίνητα. Επικοινώνησα λοιπόν με τον πρώτο, ο οποίος μου εξήγησε την διαδικασία και το λόγο που αυτά τα αυτοκίνητα πωλούνται σε τόσο χαμηλές τιμές».

Με λίγα λόγια του πούλησαν το παραμύθι ότι τα αυτοκίνητα αγοράζονται μέσω πλειστηριασμών, από δημοπρασίες τραπεζών, ιδίως της Γερμανίας, της Ιταλίας, ακόμα και από το Ντουμπάι.

Ύστερα τα αυτοκίνητα εκτελωνίζονται από το εκτελωνιστικό γραφείο «Μαραγιάννης Customs Agency». Η όλη διαδικασία, του είπαν, διαρκεί έξι μήνες. Μάλιστα για να φανούν φερέγγυοι του είπαν ότι η κατάθεση των χρημάτων γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών, «για να τηρείται η διαφάνεια και η ασφάλεια των συναλλαγών».

Βέβαια τα πολυτελή αυτοκίνητα που παρήγγειλε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου βενζίνης δεν τα απέκτησε ποτέ. Μάλιστα, λόγω των χρημάτων που είχε δώσει ως προκαταβολή, το θύμα της εξαπάτησης έφτασε στο σημείο να αντιμετώπισει οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην είναι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις του.

Ο ιδιοκτήτης πρατηρίου εξήγησε, δε, ότι αυτά τα αυτοκίνητα δεν προορίζονταν για τον ίδιο αλλά είχε ως σκοπό την μεταπώλησή τους μέσω της εταιρείας του. Όταν τελικά ζήτησε την ακύρωση της παραγγελίας, έπεσε… σιγή ασυρμάτου από τα μέλη του κυκλώματος.

Αν και τον διαβεβαίωναν ότι η παραγγελία θα ακυρωθεί και πως θα έπαιρνε πίσω τα λεφτά του, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Αντίθετα, οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται ότι φέρουν ευθύνη, κατηγορώντας ο ένας τον άλλον μάλιστα.