Αρχική Ν. Κορινθίας Με επιτυχία η ημερίδα «Ευπάθεια και πρόληψη στην τρίτη ηλικία»

Με επιτυχία η ημερίδα «Ευπάθεια και πρόληψη στην τρίτη ηλικία»

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Σικυωνίων, με θέμα: «Ευπάθεια και πρόληψη στην τρίτη ηλικία». Η εκδήλωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών ατόμων, όχι μόνο της τρίτης ηλικίας, καθώς το θέμα της ήταν ζωτικής σημασίας για την ευζωία και την αρμονική συνύπαρξη όλων των ηλικιών στο πλαίσιο είτε της οικογένειας, είτε του ευρύτερου κοινωνικού περίγυρου.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας, αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του, στις πολλές και σημαντικές δράσεις του Δήμου, καθώς και στο πλέγμα δομών κοινωνικής πρόνοιας που έχει αναπτύξει και μέσω των εξιδεικευμένων νομικών προσώπων (ΚΟΔΕΔΗΣΚΑΠΗ) για την υποστήριξη και την φροντίδα των ατόμων Τρίτης Ηλικίας. Τόνισε, τη σημαντικότητα των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι»καθώς και των προγραμμάτωντηλεϊατρικής που υλοποιούνται για τις απομακρυσμένες κοινότητες του δήμου Σικυωνίων, αλλά και την συνεχή εγρήγορση των υπηρεσιών για την εξασφάλιση ιατρικής φροντίδας μέσω κινητών ιατρικών μονάδων.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, ορθοπαιδικός κ. Νίκος Πέρρας, που συνεχάρη τον δήμο για την πρωτοβουλία του να ενημερώνει, μέσω τέτοιων εκδηλώσεων τους δημότες του για το πολυτιμότερο αγαθό μας, την υγεία.

Εν συνεχεία οι δύο διακεκριμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν στο κατ’ εξοχήν θέμα της ημερίδας, αρχής γενομένης από τον Κωνσταντίνο Στολάκη, Γηρίατρο MD, ο οποίος μίλησε για την γηριατρική ευπάθεια, εξηγώντας τι είναι και ποιοι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν από αυτήν. Κατόπιν, το λόγο πήρε ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος BSc, Κωνσταντίνος Συριάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων της τρίτης ηλικίας μέσω της διατροφής.

Η ημερίδα έκλεισε με την κοινή παραδοχή της επιτυχημένης διοργάνωσης και του πολύ ενδιαφέροντος πεδίου που αναπτύχθηκε και βοήθησε σημαντικά τους παριστάμενους να αντιληφθούν τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται η Γηριατρική Ευπάθεια.