Αρχική Eπικαιρότητα Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πώς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα προσπαθήσει να «σπάσει»...

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πώς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα προσπαθήσει να «σπάσει» τα ισόβια

Με μια διευρυμένη λίστα μαρτύρων υπεράσπισης στην οποία συμπεριλαμβάνεται μια γυναίκα δημοσιογράφοςεπιχειρηματίες αλλά και οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ξεκινά σήμερα το Εφετείο του συζυγοκτόνου των Γλυκών Νερών.

Ο 34χρονος, μετά από 12 μήνες και έχοντας τιμωρηθεί με ισόβια κάθειρξη και πρόσθετη ποινή 10 ετών, κάθεται ξανά στο εδώλιο προκειμένου να λογοδοτήσει σε δεύτερο βαθμό, για την αποτρόπαια πράξη του σε βάρος της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς της οποίας «πήρε» με μαρτυρικό τρόπο τη ζωή στις 11 Μαίου 2021 αλλά και του σκύλου, του κουταβιού Ρόξυ, το οποίο απαγχόνισε για να σκηνοθετήσει ληστεία, υποδυόμενος για 37 ημέρες τον τεθλιμμένο χήρο.

Οι πληροφορίες λένε, ότι σε αυτό το δικαστήριο, ο Αναγνωστόπουλος, μέσω του συνηγόρου του κ. Αλέξανδρου Παπαιωαννίδη, εκτός από τους μάρτυρες υπεράσπισης στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και μια γυναίκα δημοσιογράφος, θα ζητήσει και τη συνδρομή ψυχιάτρου προκειμένου να αποφανθεί για την ψυχική του κατάσταση με σκοπό να «χτίσει» την εκδοχή που θέλει να δολοφόνησε την νεαρή Καρολάιν εν βρασμώ ψυχής.

Κάτι το οποίο φυσικά στην εκδίκαση σε πρώτο βαθμό δεν έγινε δεκτό, καθώς η εισαγγελέας κυρία Ευγενία Σταθοπούλου, στη συγκλονιστική αγόρευση της, έκανε λόγο για έγκλημα εκ προμελέτης, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του πιλότου ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής υπογραμμίζοντας πως ο Αναγνωστόπουλός: «είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητας του. Όταν ξεκίνησε να φράζει τις αεροφόρους οδούς της Κάρολαιν, είναι βέβαιο πως ένιωθε τους κραδασμούς από την ασφυξία. Είχε χρόνο να κάνει πίσω. Τα 60 δευτερόλεπτα είναι μεγάλος χρόνος για να κάνει πίσω. Δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Ο μηχανισμός θανάτου τέθηκε ενώ το θύμα κοιμόταν. Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει» απεφάνθη η εισαγγελέας.

Μια ακόμη κίνηση η οποία αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, να προκαλέσει, την πλευρά της πολιτικής αγωγής, είναι το αίτημα του κ. Παπαιωαννίδη να ζητήσει την προσέλευση των γονέων της ΚαρολάινΝτέιβιντ και Σουζάνας Κράουτς στο δικαστήριο προκειμένου να εξεταστούν. Αίτημα, το οποίο, θα προκαλέσει αναστάτωση στους γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας αφού, πριν λίγο καιρό μετακόμισαν μόνιμα στις Φιλιππίνες και μάλιστα τελευταίος, έφυγε από την Αλόννησο ο κ. Ντέιβιντ Κράουτς καθώς οι γιατροί, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, δεν του επέτρεπαν να ταξιδέψει. Κατά συνέπεια, το αίτημα να παραστεί στο δικαστήριο και να αναγκαστεί να μπει σε ένα αεροπλάνο και να ταξιδέψει 15 και πλέον ώρες για να βρεθεί στην Αθήνα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιβαρύνει την ήδη κλονισμένη υγεία του.

«Στο Εφετείο οπου θα εκδικασθει η υπόθεση του εντολεως μου, θα υπάρχουν ανατροπές και τα γεγονότα θα συζητηθούν σε νέα βάση. Οι μάρτυρες που θα εξετασθούν, θα διαφωτίσουν την υπόθεση και το τι πραγματικά συνέβη τη μέρα του μοιραίου γεγονότος» τονίζει στο protothema.gr ο κ. Παπαϊωαννίδης.

dikigoros-papaiwannidis
Ο δικηγόρος κ. Παπαϊωαννίδης