Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Άνοιξη σήμερα κι από Τρίτη ξανά… φθινόπωρο

Καιρός: Άνοιξη σήμερα κι από Τρίτη ξανά… φθινόπωρο

Μυρωδιά από άνοιξη θα έχει η σημερινή μέρα, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο σζθα είναι αρκετά καλός με κάποιες βροχές στα Δωδεκάνησα και τα ορεινά ηπειρωτικά

Πιο αναλυτικά, σήμερα, Κυριακή 7 Μαΐου 2023, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 22 βαθμούς), 13 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 11 έως 22 βαθμούς), 15 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 13 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 23 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Και στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα σύμφωνα με την ΕΜΥ:

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες όπου πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές ώρες όπου πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τις πρωινές ώρες 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα 8/5

Στα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν .
Στις υπόλοπες περιοχές προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στα νησιά τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη 9/5

Στα βόρεια και τα κεντρικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βορειοανατολικά.