Αρχική Ν. Αργολίδος Προετοιμάζονται τα εργατικά σωματεία στην Αργολίδα για την απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Προετοιμάζονται τα εργατικά σωματεία στην Αργολίδα για την απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ανεβάζουν «στροφές» τα εργατικά σωματεία και στην Αργολίδα προετοιμάζοντας την πανεργατική πανελλαδική απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και την συγκέντρωση στην πλατεία Καποδίστρια, στις 11πμ, στο Ναύπλιο.

Με πολύμορφη δράση που περιλαμβάνει περιοδείες, εξορμήσεις, παρεμβάσεις, για το μεροκάματο, για τα εργατικά «ατυχήματα», για τις ΣΣΕ και άλλες ζωτικές διεκδικήσεις, υλοποιώντας τον προγραμματισμό τους, στέλνουν το αγωνιστικό, ταξικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς σε όλους τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 26/4 πραγματοποιήθηκαν αγωνιστικές παρεμβάσεις, σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ του Ναυπλίου, ενημερώνοντας εργαζόμενους και καταναλωτές για το ηχηρό μήνυμα της 1ης Μάη.

Με αγωνιστική διάθεση μέλη του σωματείου μας, συνέχισαν και τις επόμενες μέρες με περιοδείες και ενημερώσεις:

Πέμπτη 27/4, σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αποθήκες τροφίμων Δαλαμανάρας επισημαίνοντας ότι μας γυρίζουν στην κυριολεξία 100 χρόνια πίσω, σε συνθήκες εργασίας σύγχρονης δουλείας χωρίς καμία υπερβολή. 7ημερη – 24ωρη εργασία, εντατικοποίηση, δουλειά από πόστο σε πόστο χωρίς ανάσα, ωράρια και προγράμματα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της εργοδοσίας, ρεπό και άδειες όποτε θέλουν και πάει λέγοντας.

Παρασκευή 28/4, σε εργοστάσιο παραγωγής ηλιακών συλλεκτών στο Άργος, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, θέτοντας το κρίσιμο ερώτημα στους συναδέλφους: «Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους;»

Αναδεικνύοντας τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα στο νομό και πανελλαδικά, τα οποία οφείλονται σε έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, γιατί αποτελούν εργοδοτικό κόστος. Ανέδειξαν επίσης, ότι ένας σημαντικός παράγοντας στην πρόκληση ατυχημάτων είναι τα καθημερινά «ξεχειλωμένα ωράρια».

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ! ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Καλούμε κάθε μέλος του σωματείου αλλά και συνολικά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να συμβάλουν στην ενημέρωση και την επιτυχία της Πρωτομαγιάς και να δηλώσουν την αγωνιστική τους ετοιμότητα, συμμετέχοντας μαζικά στην ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ πλατεία Καποδίστρια, -11πμ- Ναύπλιο.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ