Αρχική Περ. Πελοποννήσου Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου

Αρκετοί δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι αυτό το διάστημα, σε κατάσταση, έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, με απόφαση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, του συγκεκριμένου υπουργείου.

Σε 3μηνη, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, βρίσκεται ο δήμος Μονεμβασίας, ώστε να μπορέσουν οι υπηρεσίες να προχωρήσουν τα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την παράκτια διάβρωση.

Η έκτακτη ανάγκη είναι μέχρι την 1η Ιουνίου 2023.

Ο δήμος Βέλου – Βόχας Κορινθίας, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, για 6 μήνες, μέχρι και τις 23 Αυγούστου 2023. Το αίτιο έχει να κάνει με την έντονη λειψυδρία.

Το ίδιο και ο δήμος Κορινθίων. Έχει 6μηνη έκτακτη ανάγκη, για το ζήτημα της λειψυδρίας. Μέχρι και τις 21 Αυγούστου 2023, είναι η σχετική κήρυξη.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έπληξαν και το δήμο Ευρώτα, στη Λακωνία. Ο δήμος είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι και τις 26 Ιουλίου 2023.

Τέλος, στο δήμο Μεγαλόπολης Αρκαδίας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας είναι μέχρι και τις 19 Ιουλίου 2023, η περιοχή της Βάστας. Αιτία της κήρυξης, οι σοβαρές ζημιές που έγιναν απ΄ τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που ακολούθησαν.

Πηγή: ertnews.gr