Αρχική Eπικαιρότητα Μυστικά και ιδέες για να είσαι κομψή κάθε στιγμή

Μυστικά και ιδέες για να είσαι κομψή κάθε στιγμή

Τι σκέφτεσαι όταν ακούς τη λέξη «κομψή»; Για πολλές γυναίκες, η κομψότητα είναι μια άπιαστη ιδιότητα που είναι δύσκολο να οριστεί. Για κάποιους σημαίνει το να ντύνεσαι καλά και να έχεις έναν εκλεπτυσμένο αέρα ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η αληθινή κομψότητα πηγάζει από μέσα μας. Τι κάνει λοιπόν μια γυναίκα κομψή και πως μπορείς να γίνεις και εσύ; Εδώ σου έχουμε τα καλύτερα tips για να είσαι κομψή και γεμάτη αυτοπεποίθηση κάθε στιγμή!

Πάντα περιποιημένη

Κάθε κομψή γυναίκα σέβεται και φροντίζει τον εαυτό της. Προσπάθησε λοιπόν να είσαι περιποιημένη κάθε μέρα δίνοντας σημασία σε κάποια βασικά στοιχεία όπως το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σου. Μην παραλείπεις ποτέ την ενυδάτωση προσώπου και σώματος. Φρόντισε τα νύχια σου να είναι πάντα περιποιημένα, καθαρά και σε μέτριο μήκος που φαίνεται πιο κομψό. Οι ιδανικές επιλογές για βερνίκι νυχιών είναι το απαλό ροζ, το διαφανές ή το γαλλικό. Οι κομψές γυναίκες, βέβαια, έχουν και όμορφα μαλλιά. Διάλεξε χτενίσματα που να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και το στυλ ντυσίματος σου. Αυτό θα σου δώσει μια πιο κομψή συνολική εμφάνιση. Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις όπου κι αν πας, φορώντας ένα διακριτικό chic άρωμα. Οι πιο κομψές νότες αρωμάτων θεωρούνται το γιασεμί, το τριαντάφυλλο και κεχριμπάρι. Πρόσεξε όμως να μην το παρακάνεις με το άρωμα. Αντίθετα, τοποθέτησε μικρή ποσότητα αρώματος στρατηγικά σε σημεία του σώματος όπως οι καρποί και ο λαιμός.

Διαχρονική γκαρνταρόμπα

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά μιας κομψής γυναίκας είναι τα υπέροχα ρούχα της. Δεν χρειάζεται όμως να ξοδέψεις μια ολόκληρη περιουσία για να τα αποκτήσεις. Απλά δημιούργησε μια capsule γκαρνταρόμπα με διαχρονικά βασικά ρούχα. Ένα μπλέιζερ, ένα μάλλινο παλτό, μερικά υφασμάτινα παντελόνια και tops δημιουργούν πολλούς συνδυασμούς και θα σου λύσουν τα χέρια σε πολλές περιστάσεις. Διάλεξε μονόχρωμα ρούχα χωρίς πολλά μοτίβα που πάντα φαίνονται πιο αριστοκρατικά. Δώσε σημασία στην ποιότητα των ρούχων σου και φρόντισε να φαίνονται πάντα σιδερωμένα και καθαρά.

Σημασία στη λεπτομέρεια

«Πριν φύγεις από το σπίτι, κοιτάξου στον καθρέφτη και αφαίρεσε ένα αξεσουάρ» είχε πει η Coco Chanel, η γυναίκα που έχει συνδέσει το όνομα της με την κομψότητα όσο καμία άλλη. Αυτό που κάνει τον κανόνα της Chanel τόσο καλό είναι ότι όταν κοιτάς στον καθρέφτη πριν φύγεις, αυτό που τραβάει πρώτα το μάτι σου είναι το μεγαλύτερο και πιο προφανές στοιχείο που χαλάει την ισορροπία της εμφάνισης σου. Διάλεξε λοιπόν αξεσουάρ που συμπληρώνουν το ντύσιμο σου χωρίς να το φορτώνουν. Τα αξεσουάρ θα πρέπει επίσης να συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά και το σωματότυπο σου. Για παράδειγμα, απέφυγε τα φαρδιά ή μεγάλα σκουλαρίκια αν έχεις μεγάλο πρόσωπο ή φόρεσε καλσόν με κάθετη πλέξη για να κάνεις τα πόδια σου να φαίνονται πιο μακριά και λεπτά. Μην ξεχνάς ότι και τα κοσμήματα σου πρέπει να είναι απλά και να ταιριάζουν με τα ρούχα που φοράς και με την περίσταση.

Κομψότητα όλες τις ώρες

Η κομψότητα δεν έχει να κάνει μόνο με το πως δείχνεις αλλά και το πως αισθάνεσαι. Όταν είσαι στο σπίτι μπορεί συχνά να φοράς τα ίδια παλιά ρούχα. Θυμήσου όμως ότι όταν φοράς ένα όμορφο ρούχο, ανεβαίνει και η ψυχολογία σου. Για να νιώθεις λοιπόν όμορφη και κομψή κάθε στιγμή, δώσε σημασία στην εμφάνιση σου ακόμα και τις ώρες που περνάς μέσα στο σπίτι σου. Επένδυσε σε μεταξωτά γυναικεία νυχτικά  που θα σου δώσουν μια υπέροχη αίσθηση πολυτέλειας και θα σου χαρίσουν μια κομψή σιλουέτα. Αντικατέστησε τα πολυφορεμένα σου ρούχα με πλεκτά σετ και σατέν ρόμπες. Έτσι κάθε φορά που κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη θα αισθάνεσαι όμορφα!

Μακιγιάζ ανάλογα με την περίσταση

Εδώ ο κανόνας για μια κομψή εμφάνιση είναι να επιλέγεις κάθε φορά να τονίζεις μόνο ένα σημείο του προσώπου σου, μάτια ή χείλη. Χρησιμοποίησε μόνο λίγο concealer, foundation και πούδρα για να καλύψεις ατέλειες, πόρους και να μειώσεις τη λιπαρότητα. Τα χρώματα των σκιών ματιών και των χειλιών θα πρέπει να είναι σε ουδέτερους τόνους του καφέ και του γκρι. Το eyeliner και η μάσκαρα πρέπει να είναι πάντα διακριτικά. Σε μια πιο επίσημη βραδιά μπορείς να ρισκάρεις με έντονα χρώματα για τα χείλη όπως το κλασικό κόκκινο κραγιόν.