Αρχική Ν. Λακωνίας «Άνοιξαν» 2 σπίτια τη Μ. Παρασκευή στη Σπάρτη

«Άνοιξαν» 2 σπίτια τη Μ. Παρασκευή στη Σπάρτη

Στην εξιχνίαση δύο υποθέσεων κλοπών, που διεπράχθησαν τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Σπάρτη, οδηγήθηκε το Τμήμα Ασφαλείας της λακωνικής πρωτεύουσας.

Ύστερα από την αστυνομική έρευνα αποδείχθηκε ότι δράστες είναι δύο ημεδαποί ηλικίας 19 και 23 ετών. Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για κλοπές που έγιναν σε οικίες τη Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου στη Σπάρτη. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Λακωνικός Τύπος», όσον αφορά τη μία εκ των παραπάνω υποθέσεων κλοπών, οι δράστες εισέβαλαν σε σπίτι που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Σπάρτης, όπου αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλης αξίας. Όσον αφορά την «οδό» πρόσβασης, οι φερόμενοι κλέφτες αναρριχήθηκαν στον α΄ όροφο από δέντρα που υπήρχαν στον κήπο του οικήματος και στη συνέχεια κατόρθωσαν να διαρρήξουν και να λεηλατήσουν τον χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο διαμέρισμα αποτελεί μέρος πολυκατοικίας, όπου άγνωστοι δράστες είχαν βάλει στο στόχαστρο ξανά πριν από λίγες ημέρες, παραβιάζοντας άλλη οικία.

Αποτυχημένη απόπειρα κλοπής
σε κατάστημα
Εξάλλου, ένας 20χρονος Έλληνας συνελήφθη το πρωί της Μ. Πέμπτης (13/4) στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) Λακωνίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άνδρας εισήλθε σε κατάστημα της Σπάρτης με σκοπό την κλοπή, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του καθώς έγινε αντιληπτός.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.