Αρχική Eπικαιρότητα Τσίπρας για Γεωργούλη: Δεν υπάρχουν «ναι μεν αλλά» σε θέματα έμφυλης βίας...

Τσίπρας για Γεωργούλη: Δεν υπάρχουν «ναι μεν αλλά» σε θέματα έμφυλης βίας – Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη

Για τις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη και την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωκοινοβουλευτική του ομάδα μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας από το Λαύριο στο οποίο περιόδευσε σήμερα.

«Ο μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη. (…) Για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών», τόνισε αρχικά ο κ. Τσίπρας. «Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος. Να μάθουμε στα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται», πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον Γεωργούλη να παραδώσει την έδρα του στην Ευρωβουλή – «Υπήρχε φήμη από τον Ιούνιο του 2022»

Να επιστρέψει την έδρα του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από τον ανεξάρτητο πλέον ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, όπως του διαμηνύθηκε κατά πληροφορίες, από χθες, οπότε και γνωστοποιήθηκε το αίτημα άρσης της ασυλίας του από τις βελγικές εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα, η Πόπη Τσαπανίδου γνωστοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διερεύνησε «φήμη» σχετικά με τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή από τον Ιούνιο του 2022 και για τρεις μήνες, προβαίνοντας σε κινήσεις σε «δύο επίπεδα».

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο Mega, ζήτησε ο κ. Γεωργούλης να επιστρέψει την έδρα του, λέγοντας πως «το έχουμε ήδη ζητήσει ως κόμμα», ενώ έκανε λόγο για γεγονός «όχι μόνο δυσάρεστο, αλλά και σοκαριστικό, αυτό που αποκαλύφθηκε».

«Ως γυναίκα είμαι κι εγώ αναστατωμένη και σοκαρισμένη και είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σοκαρισμένοι. Μόλις χθες μάθαμε ότι ο κ. Γεωργούλης βαρύνεται με μια τέτοια καταγγελία και σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε από το κόμμα και την Ευρωομάδα» ανέφερε σχετικά η κυρία Τσαπανίδου, προσθέτοντας πως «η αντίδραση μας ήταν άμεση και ακαριαία. Ο Αλέξης Τσίπρας άμεσα έδωσε την εντολή να απομακρυνθεί από το κόμμα και την Ευρωομάδα».

Υποστήριξε ακόμη ότι «δεν παίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τα ζητήματα έμφυλης βίας και τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτά τα θέματα είναι βαθιά ριζωμένα στο αξιακό μας σύστημα», ενώ επιβεβαίωσε ότι κυκλοφορούσαν φήμες αναφορικά με τη συμπεριφορά του κ. Γεωργούλη.

Διερεύνηση φήμης από τον Ιούνιο του 2022

«Τον Ιούνιο 2022 είχε φτάσει σε εμάς μια φήμη και έγινε για τρεις μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 διερεύνηση σε δύο επίπεδα: Πρώτον, ζητήθηκε από τον κ. Γεωργούλη να δώσει εξηγήσεις και διέψευσε κατηγορηματικά τότε και μίλησε για συκοφαντίες. Δεύτερον, απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητήσαμε να μάθουμε αν υπάρχει καταγγελία και δεν βγήκε κάτι τότε. Δεν μπορέσαμε να μάθουμε κάτι συγκεκριμένο. Δεν μπορούσαμε να απομακρύνουμε κάποιον για μια φήμη. Δεν υπήρχε τότε σε γνώση μας καταγγελία. Δεν υπήρχε τότε τίποτα για καταγγελία ούτε στην Ευρωβουλή ούτε στον Τύπο. Μόλις χθες μάθαμε για καταγγελία που πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο και αντιδράσαμε ακαριαία σε 15 λεπτά» περιέγραψε η κυρία Τσαπανίδου.

Η ίδια σχολίασε ακόμη πως «η βελγική δικαιοσύνη κινήθηκε με αργές διαδικασίες» και συμπλήρωσε πως «όλα μένουν πλέον να αποδειχθούν από τη Δικαιοσύνη». Ακόμη, εμφανίστηκε κατηγορηματική απέναντι στη γνωστοποίηση του ονόματος του θύματος, λέγοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν έγινε διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας από εμάς. Αν είναι δυνατόν!», προσθέτοντας ότι «οι δημοσιογράφοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν το θέμα με λεπτότητα. Να προστατεύσουν τη γυναίκα οι δημοσιογράφοι».

Ως προς τη στάση του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είπε ότι «ο κ. Γεωργούλης οφείλει να δώσει εξηγήσεις και στις χιλιάδες πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν», διαμηνύοντας πως «πρέπει να επιστρέψει τη έδρα του στην Ευρωβουλή. Του έχουμε ζητήσει ήδη την έδρα του».

Ως προς τη χρονική συγκυρία δημοσιοποίησης του αιτήματος άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Γεωργούλη, «ούτε να το σκεφτούμε ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα. Είναι ένα ερώτημα όμως ότι προέκυψε λίγο πριν τις εκλογές», κατέληξε η Πόπη Τσαπανίδου.