Αρχική Περ. Πελοποννήσου Κλιμακώνονται οι έλεγχοι στην αγορά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περ. Πελοποννήσου...

Κλιμακώνονται οι έλεγχοι στην αγορά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περ. Πελοποννήσου ενόψει εορτών

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τετάρτη 5 Απριλίου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς, δευτερογενούς τομέα και θεμάτων αναπτυξιακού νόμου Στάθης Αναστασόπουλος και αναφέρθηκε σε θέματα ελέγχων της αγοράς.

Έλεγχοι αγοράς

Μετά από πρόσφατες τηλεδιασκέψεις με τους διευθυντές ΔΑΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης, συζητήθηκαν τα θέματα ελέγχων της αγοράς εν όψει των εορτών.
Για τους ελέγχους αυτούς έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και λειτουργούν αποτελεσματικά μικτά κλιμάκια, αποτελούμενα από στελέχη των ΔΑΟΚ και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, από κάθε Περιφερειακή ενότητα σε όλη την Πελοπόννησο.
Παράλληλα, εν όψει του Πάσχα αντίστοιχοι έλεγχοι πραγματοποιούνται με εντατικό ρυθμό σε πολλά προϊόντα, με τη δημιουργία μικτών κλιμακίων των Διευθύνσεων ΔΑΟΚ, Ανάπτυξης και Υγείας, τα οποία ελέγχουν κατά βάσει:

Α. Ελληνοποιήσεις προϊόντων με έμφαση στα κρέατα, κυρίως αμνοερίφια

Β. Έλεγχοι τιμών των προϊόντων, δηλαδή η συμφωνία τιμής στο ράφι και στο
ταμείο.

Γ. Έλεγχοι στις ετικέτες των προϊόντων

Δ. Έλεγχοι της τήρησης των κανόνων υγείας και ασφάλειας των τροφίμων με έμφαση στα είδη κρεοπωλείου.

Ειδικότερα για το κρέας οι έλεγχοι, με τη συνδρομή των τμημάτων Κτηνιατρικής, θα διενεργηθούν στα σφαγεία αλλά και στα σημεία τελικής διάθεσης του προϊόντος, με στόχο την προστασία και ασφάλεια του καταναλωτή.