Αρχική Ν. Λακωνίας Σύλληψη 44χρονου για τον βιασμό της 13χρονης μαθήτριας στη Λακωνία – Πώς...

Σύλληψη 44χρονου για τον βιασμό της 13χρονης μαθήτριας στη Λακωνία – Πώς έγινε αντιληπτή η εγκυμοσύνη της

Υπόθεση βιασμού 13χρονου κοριτσιού αποκαλύφθηκε σε περιοχή της Λακωνίας, όπου έχει συλληφθεί ένας 44χρονος άντρας, υπήκοος Βουλγαρίας. Το κορίτσι, μέλος πολυμελούς οικογένειας με έξι παιδιά, φέρεται όχι μόνο να έχει βιαστεί αλλά να έχει αποκτήσει και παιδί, για το οποίο μάλιστα έχουν κινηθεί διαδικασίες υιοθεσίας.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πέγκυ Προύσαλη, η υπόθεση αφορά μια 13χρονη και αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2022. Για την υπόθεση ζητήθηκε προκαταρκτική εξέταση για γενετήσιες πράξεις από την ανακρίτρια Γυθείου. Στην συνέχεια οι αρχές, προχώρησαν στην σύλληψη ενός 44χρονου υπηκόου Βουλγαρίας που φέρεται να έχει βιάσει το κορίτσι.

Η 13χρονη υποστηρίζει ότι βιάστηκε, ενώ από την πλευρά του ο 44χρονος αναφέρει ότι είχαν συνευρεθεί και δεν υπήρξε βιασμός. Σύμφωνα με την μητέρα της, το παιδί προέρχεται από τον δεσμό της 13χρονης με κάποιο πρόσωπο, ωστόσο όπως ανέφερε ούτε η ίδια αλλά ούτε και οι δυο μεγαλύτερες αδερφές της 13χρονης δεν κατάλαβαν τίποτα απο την εγκυμοσύνη παρα το γεγονός οτι η ανήλικη κοπέλα διένυε τον 6ο μήνα της κύησης.

Οι υποψίες κινήθηκαν στο σχολικό περιβάλλον, όταν η κοπέλα ξεκίνησε να βάζει κιλά. Οι εκπαιδευτικοί διαπιστώσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την ανήλικη κοπέλα και μετά από συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή του σχολείου σε συνεννόηση με γιατρό της περιοχής, η νεαρή κοπέλα υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου για τα παιδιά, όπου διαπιστώθηκε η προχωρημένη εγκυμοσύνη της. Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε απο το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, στο Νοσοκοεμείο της Σπάρτης και απο εκεί σε Μαιευτήριο των Αθηνών για να γεννήσει.

Απο την πλευρά της, η γιατρός του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης που εξέτασε την 13χρονη, απέστειλε στην συνέχεια σχετικό έγγραφο στην εισαγγελία που επιλήφθηκε της υπόθεσης.

Εν τω μεταξύ χθες έγινε η σύλληψη δυο ακόμη ατόμων, ενός 28χρονου και μιας 55χρονης γυναίκας, αφού η μητέρα του κοριτσιού κατήγγειλε αρπαγή καθώς η 13χρονη κόρη της βρισκόταν στην Κορινθία, προφανώς για να μείνει σε συγγενικά της πρόσωπα. Η μητέρα κατηγόρησε τα δυο πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν αφέθηκαν όμως αργότερα ελεύθερα.

Ο εισαγγελέας Γυθείου αλλά και οι δικαστικές αρχές, έχουν κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να διαλυκάνουν την υπόθεση.