Αρχική Ν. Αργολίδος Με πρωτοβουλία Ανδριανού ιδρύεται ΚΕΠΑ στο Άργος – Τερματίζεται η ταλαιπωρία των...

Με πρωτοβουλία Ανδριανού ιδρύεται ΚΕΠΑ στο Άργος – Τερματίζεται η ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από τη συνεχή συνεργασία που είχα με τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, στη χθεσινή νέα συνάντηση που είχα με τον Παναγιώτη Δουφεξή υπέγραψε την απόφαση με την οποία ιδρύεται Γραμματεία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) υπαγόμενης στο Αποκεντρωμένο Τμήμα Α΄ Κοινωνικής Ασφάλισης Άργους όπου θα διενεργούνται οι συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών του ΚΕΠΑ. Στον χώρο ξεκινούν οι απαραίτητες εργασίες και η προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού ώστε τάχιστα να είναι έτοιμος.

Με την δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ που θα γίνει άμεσα, ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των συμπολιτών μας με αναπηρία στην Αργολίδα και των οικογενειών τους υλοποιείται και τερματίζεται η ταλαιπωρία που μέχρι σήμερα υφίσταντο καθώς ήταν αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στην Κόρινθο ή στην Τρίπολη.

Θέλω και δημοσίως να ευχαριστήσω τον Υπουργό και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ για τη θετική τους ανταπόκριση για την επίλυση αυτής της υπαρκτής και πιεστικής ανάγκης.

Με πράξεις και όχι με λόγια, η Αργολίδα αποκτά όσα αξίζει και δικαιούται».