Αρχική Eπικαιρότητα Δήμος Τρίπολης: Δωρεάν μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου

Δήμος Τρίπολης: Δωρεάν μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου», που οργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και του Δήμου Τρίπολης, ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τις γυναίκες με μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου. Η εν λόγω δράση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον συντονισμό της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης.

Οι εξετάσεις διενεργούνται εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια. Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας από 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου, καθώς και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων. Στις γυναίκες ηλικίας από 30 έως 50 ετών θα διενεργείται τεστ Παπ με την νέα μέθοδο υγρής φάσης (thin prep) και θα γίνεται μοριακή ταυτοποίηση του ιού HPV.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν χθες Τετάρτη (22/3) στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία για χρονικό διάστημα δύο μηνών θα βρίσκεται σταθμευμένη στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2710233351 (Δήμος Τρίπολης) και 2713610243 (Περιφέρεια Πελοποννήσου) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.