Αρχική Eπικαιρότητα Τουρισμός: Στοχεύει σε επιδόσεις ρεκόρ εντός του 2023

Τουρισμός: Στοχεύει σε επιδόσεις ρεκόρ εντός του 2023

Αισιοδοξία για πλήρη επαναφορά του τουρισμού στα προ πανδημικά επίπεδα καταγράφεται από όλους τους εμπλεκόμενους στην ταξιδιωτική αλυσίδα. Τόσο οι αερομεταφορείς όσο και τα καταλύματα εμφανίζουν ανοδική τάση κρατήσεων, που, αν συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, θα οδηγήσει σε νέο ρεκόρ τουριστών στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece για το πρώτο δίμηνο του έτους, τα οποία σημείωσαν άνοδο στους επιβάτες της τάξης του 51% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Και μπορεί σε ό,τι αφορά τη σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2019 τα περιφερειακά αεροδρόμια να υπολείπονται κατά 4,3%, ωστόσο αν το καλοκαίρι ακολουθήσουν το περσινό μοτίβο, που ξεπέρασαν τις επιδόσεις του 2019, τότε οι εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους κάνουν λόγο για νέα χρονιά-ρεκόρ. Να σημειωθεί ότι στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece η επιβατική κίνηση το 2022 ανήλθε στα 31,19 εκατ., έναντι 30,16 εκατ. το 2019, σημειώνοντας άνοδο 3,4%. Η διεθνής κίνηση το 2022 ανήλθε στα 24,92 εκατ., έναντι 23,25 εκατ. το 2019, σημειώνοντας άνοδο 7,2%.

Ήδη τα αεροδρόμια που βρίσκονται στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς «δείχνουν τον δρόμο» της ανόδου. Τα αεροδρόμια των Χανίων, της Ζακύνθου, της Μυκόνου, της Σκιάθου, της Κω, της Ρόδου και της Σάμου σημείωσαν άνοδο το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2019. Αντίθετα, μείωση επιβατών σημείωσαν Άκτιο, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη και Σαντορίνη.

Αυξημένες προγραμματισμένες θέσεις τον Μάρτιο

Οι αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού που φέρνουν τους Ευρωπαίους τουρίστες απευθείας στα ελληνικά νησιά έχουν ξεκινήσει ήδη τα θερινά τους προγράμματα. Η easyjet και η Jet2Holidays προσγειώνουν ήδη τα αεροσκάφη τους σε Ρόδο και Κρήτη, με τα προγραμματισμένα δρομολόγια να αυξάνονται σταδιακά από τον Απρίλιο και μετά, ενώ έχουν αρχίσει δειλά δειλά και τα δρομολόγια των αμερικανικών αερομεταφορέων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στο www.powergame.gr πατώντας εδώ