Αρχική Eπικαιρότητα Ιδέες για δώρα στο βαφτιστήρι σε κάθε ηλικία

Ιδέες για δώρα στο βαφτιστήρι σε κάθε ηλικία

Αν είσαι νονά ξέρεις καλά ότι από τις πιο πολύτιμες στιγμές είναι αυτές που χαρίζεις τα δώρα στο βαφτιστήρι σου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να σε υποδέχεται με χαρά και τρέχει να ανοίξει το δώρο του με λαχτάρα! Πολλές φορές όμως η επιλογή δώρου μπορεί να μας δυσκολέψει, αφού οι προτιμήσεις ενός παιδιού αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία. Εδώ σου έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες ιδέες ώστε τα δώρα στο βαφτιστήρι σου να έχουν πάντα επιτυχία σε κάθε ηλικία:

Δημιουργικότητα 

Tι να αγοράσεις σε ένα παιδί που έχει τα πάντα; Αν ψάχνεις για κάτι λίγο διαφορετικό, επένδυσε σε δώρα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον και τη φαντασία του. Τι καλύτερος τρόπος να ενθαρρύνεις τη δημιουργικότητα του παιδιού από ένα δώρο τέχνης! Τα παιδιά όλων των ηλικιών έχουν μια φυσική αγάπη για τη δημιουργία, ζωγραφίζοντας και χειροτεχνώντας. Ένα σετ ζωγραφικής ή εργαλεία χειροτεχνιών θα δώσουν περισσότερη έμπνευση και θα απασχολήσουν για ώρες τα πιο δημιουργικά παιδιά. Ταυτόχρονα θα σου δώσουν την ευκαιρία να περάσεις πολύτιμο χρόνο με το βαφτιστήρι σου και να δημιουργήσεις ένα πιο ισχυρό δεσμό μαζί του, κάνοντας κάτι διασκεδαστικό. Το πιο βολικό είναι ότι τα δώρα τέχνης δεν έχουν ηλικία καθώς ακόμα και τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με αυτά!

Δραστηριότητες

Τα καλύτερα δώρα συχνά είναι αναμνήσεις και όχι πράγματα. Χάρισε λοιπόν στο βαφτιστήρι σου κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Τα δώρα που αφορούν δραστηριότητες μπορούν να ενθουσιάσουν από νήπια έως έφηβους. Στο εξωτερικό, αυτά τα δώρα ονομάζονται και δώρα «εμπειριών» γιατί έχουν σκοπό να δημιουργήσουν νέες εμπειρίες και να εμπλουτίσουν τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Ένα δώρο «εμπειρίας» μπορεί να είναι εισιτήρια για να πάτε κάπου μαζί ή μια ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι νέο. Μερικές ιδέες για δώρα «εμπειριών»:

  • Μαθήματα χορού
  • Μαθήματα μουσικού οργάνου
  • Ετήσιο πάσο για μουσεία
  • Ετήσιο πάσο για πλανητάριο
  • Escape Rooms
  • Μαθήματα πατινάζ
  • Εισιτήρια για αθλητικά γεγονότα (αγώνες μπάσκετ, ποδοσφαίρου κ.α.)
  • Μαθήματα αναρρίχησης 
  • Κατασκήνωση
  • Μαθήματα καράτε

Πασχαλινές λαμπάδες

Οι πασχαλινές λαμπάδες έχουν την πιο ξεχωριστή θέση στα δώρα της νονάς! Εδώ οι επιλογές είναι τόσες πολλές σήμερα, στο εμπόριο, (δες π.χ. εδώ) που σίγουρα θα βρεις κάτι ανάλογο με την προσωπικότητα και την ηλικία του παιδιού. Αν το βαφτιστήρι σου είναι μικρότερης ηλικίας θα λατρέψει μια λαμπάδα με ήρωες παιδικών σειρών ή παραμυθιών. Να θυμάσαι όμως ότι όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, τόσο θέλουν να εκφράζονται και να ξεχωρίζουν. Μια πιο προσωποποιημένη λαμπάδα είναι ιδανική επιλογή για αυτές τις ηλικίες. Τα κορίτσια θα ξετρελαθούν με μια λαμπάδα στολισμένη με ένα κόσμημα που θα μπορούν να φορέσουν αργότερα, ενώ τα αγόρια θα λατρέψουν λαμπάδες με πιο χρηστικά αντικείμενα όπως ένα μπρελόκ. Αν σου αρέσει να δημιουργείς μπορείς ακόμα και να τους φτιάξεις εσύ την πασχαλινή του λαμπάδα, συνδυάζοντας υλικά που θα βρεις εύκολα στην αγορά όπως ξύλινα διακοσμητικά, φτερά, κορδέλες, σχοινάκια, δαντέλες κ.α. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και δημιούργησε με αγάπη μια λαμπάδα που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στο βαφτιστήρι σου!

Βιβλία

Πολλές φορές όταν σκεφτόμαστε τι δώρο να πάρουμε σε ένα παιδί, ξεχνάμε μια από τις καλύτερες επιλογές όπως ένα καλό βιβλίο. Η ανάγνωση βιβλίων προάγει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη φαντασία, αναπτύσσει τη γλώσσα και τα συναισθήματα. Επιπλέον, τα βιβλία δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα!  Αντίθετα, η έρευνα αγοράς αποδεικνύει ότι οι πωλήσεις παιδικών βιβλίων αυξάνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Το καλύτερο είναι ότι όποια κι αν είναι η ηλικία ή τα ενδιαφέροντα ενός παιδιού, υπάρχει ένα βιβλίο για αυτό. Τους αρέσουν οι υπολογιστές; Ανέκδοτα; Ιστορίες φαντασίας; Δράκοι; Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές! Τα παραμύθια μπορούν να διδάξουν πολύτιμα μαθήματα στα μικρότερα παιδιά ενώ τα διασκεδάζουν. Σίγουρα το μικρό σας βαφτιστήρι θα ενθουσιαστεί με ένα βιβλίο που συνδυάζει μια ιστορία με δραστηριότητες όπως βιβλία αυτοκόλλητων, βιβλία κουίζ κ.α. Αν ένα παιδί δεν διαβάζει πολύ, το να του κάνετε δώρο ένα βιβλίο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσει. Για παράδειγμα χαρίζοντας του το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας, πιθανότατα να αναζητήσει τα επόμενα δύο βιβλία της σειράς. Για τα μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να συνδυάσετε βιβλία και τεχνολογία, κάνοντας δώρο ένα ένα audio book. 

Καλή επιτυχία στα δώρα σας και βέβαια μην ξεχνάτε πως το μεγαλύτερο δώρο για το βαφτιστήρι σας είναι να είστε πάντα δίπλα του!