Αρχική Eπικαιρότητα Δημήτρης Κωστούρος: «Δεν θα αφήσουμε για χάρη του κέρδους να πουληθεί ένα...

Δημήτρης Κωστούρος: «Δεν θα αφήσουμε για χάρη του κέρδους να πουληθεί ένα δημόσιο αγαθό σαν το νερό»

Σε λίγες μέρες θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και διατάξεις για τις ΔΕΥΑ των Περιφερειών της χώρας.

Όπως είναι φυσικό κάθε νέα εξέλιξη, αλλαγή και τροποποίηση διαδικασιών θα επηρεάσει και τη ΔΕΥΑ Ναυπλίου. Σε αυτή την κατεύθυνση έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης και λαμβάνοντας τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, συντασσόμαστε με τις αποφάσεις τις Κ.Ε.Δ.Ε σχετικά με τις περαιτέρω κινήσεις μας για το τόσο σημαντικό ζήτημα της ύδρευσης και της αποχέτευσης στο Δήμο Ναυπλιέων. Τα αιτήματα και οι προβληματισμοί που κατατέθηκαν στον αρμόδιο Υπουργό κ. Σκρέκα μαζί με τις όποιες αλλαγές έγιναν από την μεριά της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε βασικές διατάξεις του Νομοσχεδίου μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους.

Ωστόσο τονίζουμε σε όλους τους τόνους ότι η όποια προσπάθεια για την ιδιωτικοποίηση του νερού στο μέλλον από την «πίσω πόρτα» θα μας βρει αντίθετους. Δεν θα αφήσουμε για χάρη του κέρδους να πουληθεί ένα δημόσιο αγαθό σαν το νερό.

Το επιστημονικό και στελεχιακό δυναμικό της ΔΕΥΑ Ναυπλίου αλλά και όλων των ΔΕΥΑ της χώρας επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο.

Ως Δήμος Ναυπλιέων και ως Δημοτική Αρχή έχουμε στόχο τη θωράκιση της δημόσιας ασφάλειας και υγιεινής μέσα από τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών σε προσιτές τιμές για τους κατοίκους του Δήμου μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με γνώμονα την καλυτέρευση και την αναβάθμιση της ζωής των συμπολιτών μας