Αρχική Ν. Αργολίδος Σιωπηρή Πένθιμη Διαμαρτυρία σήμερα στο ΑΡΓΟΣ

Σιωπηρή Πένθιμη Διαμαρτυρία σήμερα στο ΑΡΓΟΣ

Τα μέλη και το ΔΣ  του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους Μυκηνών συμμετέχουμε και σας καλούμε σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρα 10:00, στην Πλατεία Δερβενακίων στην οδό Κορίνθου στο ΑΡΓΟΣ, στην σιωπηρή – πένθιμη διαμαρτυρία που συνδιοργανώνουν το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ, η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΓΟΥΣ, ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΥΣ, o ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ Δ. ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ. ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ, για την εγκληματική σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, με σύνθημα:

ΕΜΕΙΣ ΠΕΝΘΟΥΜΕ

ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Και απαιτούμε να αποκαλυφθούν, μέχρι ενός και μέχρι της πλήρους ευθύνης, όλοι αυτοί που συνέβαλαν στο να προκληθεί το απεχθέστατο και χωρίς κανένα ελαφρυντικό δυστύχημα στα Τέμπη και να επιβληθούν οι αναλογούσες ποινές στους υπευθύνους.

Πέραν αυτού, να βγουν στο φως όλες οι συμφωνίες και παραχωρήσεις που έγιναν με την εκχώρηση της δημόσιας υπηρεσίας των σιδηροδρόμων στους ιδιώτες, εξαιτίας της οποίας και το δημόσιο ζημιώθηκε οικονομικά και ο ελληνικός λαός στερείται του δικαιώματος να έχει σύγχρονες και ασφαλείς μετακινήσεις μέσω των σιδηροδρόμων και ακόμη χειρότερα πληρώνει κατ’ επανάληψη τις εγκληματικές παραλείψεις και τα λάθη των επιλογών τους, με τελευταίο το έγκλημα των Τεμπών, με το αίμα των 57 επιβατών- συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν νέοι άνθρωποι- φοιτητές/ -τριες.

Είμαστε ανυποχώρητα αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών μας.

Απαιτούμε το έγκλημα των Τεμπών να γίνει ο σταθμός της διαφάνειας, της κάθαρσης, της παραδειγματικής τιμωρίας και της οριστικής αποξένωσης των υπόγειων, άδικων, επικίνδυνων και παράνομων συμφωνιών.

Η πατρίδα μας πρέπει να δείξει και στην πράξη ότι είναι σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα, με όλες τις προδιαγραφές του δικαίου, της αξιοπρέπειας, της νομιμότητας και της Δημοκρατίας.

       Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Νικόλαος Καρδαράκος                                                            Δημήτριος Μπάρλας