Αρχική Ν. Αρκαδίας Συνάντηση Νίκα με την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Prolepsis Αθηνά Λινού (Βιντεο)

Συνάντηση Νίκα με την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Prolepsis Αθηνά Λινού (Βιντεο)

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με την πρόεδρο του Ινστιτούτου Prolepsis καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού.

Τη συνάντηση απασχόλησε η υφιστάμενη συνεργασία του εν λόγω φορέα με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της οποίας υλοποιείται το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – “Διατροφή” στις 5 Περιφερειακές Ενότητες. Σχεδόν 10.000 γεύματα θα διατεθούν σε σχολεία κυρίως πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου.
To πρόγραμμα “Διατροφή” αφορά στην σίτιση και προώθηση υγιεινής διατροφής, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο κρατικό πρόγραμμα σίτισης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο διατέθηκαν μέσω του εν λόγω προγράμματος 9.135 γεύματα σε 769 μαθητές 23 σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Ο αριθμός των μαθητών που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα “Διατροφή” αναμένεται να αυξηθεί κατά 59 μαθητές επιπλέον, καθώς θα προστεθεί ένα ακόμα σχολείο.
Δείτε το σχετικό βιντεο: