Αρχική Eπικαιρότητα Βίντεο από τη στιγμή που εγκαταλείπουν το τιγράκι στα σκουπίδια του Αττικού...

Βίντεο από τη στιγμή που εγκαταλείπουν το τιγράκι στα σκουπίδια του Αττικού Πάρκου

Βίντεο από κάμερες παρακολούθησης τόσο στο Αττικό Πάρκο όσο και σε κοντινά σημεία σε αυτό, έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Α.Τ. Σπάτων, προκειμένου να εντοπίσουν το μυστήριο όχημα όπου το βράδυ της Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου, φαίνεται σε πλάνο που εξασφάλισε το protothema.gr να σταματάει για ένα λεπτό στο σημείο όπου την επόμενη μέρα το πρωί εντοπίστηκε το παράλυτο λευκό τιγράκι.

Το ζώο εκτιμάται πως είναι προϊόν παράνομου εμπορίου άγριας ζωής με την συγκεκριμένη δραστηριότητα να βρίσκεται στην 4η θέση των παρανομιών με τη μεγαλύτερη κινητικότητα και τζίρο παγκοσμίως, πίσω από το εμπόριο ναρκωτικών, το trafficking και την πλαστογράφηση.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της εγκατάλειψης:

Βίντεο από την εγκατάλειψη του λευκού τίγρη στον κάδο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

 

Όπως αναφέρει στο protothema.gr o ιδρυτής του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ το βίντεο το όποιο εξετάζεται από τους ειδικούς έχει καταγραφεί γύρω στις 22:30 με αποτέλεσμα να μην διακρίνεται η μάρκα του οχήματος και η πινακίδα με τον αριθμό κυκλοφορίας:

«Το βίντεο αυτό είναι από κάμερα που υπάρχει σε απόσταση από τον χώρο, όπου πετάμε τα σκουπίδια του πάρκου. Πρέπει να είναι αυτός που εγκατέλειψε το ζώο που βρέθηκε την επόμενη μέρα το πρωί από άτομα του δήμου που εργάζονται στην καθαριότητα. Τέτοια ώρα μόνο αυτός θα μπορούσε να είναι. Η κίνηση είναι περίεργη γι αυτό ενημερώσαμε το Α.Τ Σπάτων και το Δασαρχείο».

Σύμφωνα με τον κ. Λεσουέρ στόχος των Αρχών που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη της λευκής τίγρης, είναι το συγκεκριμένο όχημα να βρεθεί και σε βίντεο από άλλες κάμερες, προκειμένου να αποκαλυφθεί η διαδρομή που ακολούθησε:

«Ίσως άλλες κάμερες να έχουν καταγράψει το όχημα και τις πινακίδες του, ωστόσο σημαντικό σε αυτή την φάση είναι να βρεθεί η διαδρομή που ακολούθησε το όχημα μέχρι τα σκουπίδια του Αττικού Πάρκου. Έτσι ίσως μάθουμε την αλήθεια».

Η υπόθεση με το μόλις 4 περίπου μηνών λευκό τιγράκι που αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη από το protothema.gr έχει συγκινήσει τους φιλόζωους, οι οποίοι σε μηνύματα τους ζητούν να βρεθεί ο ένοχος ώστε να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

Σχετικά με την υγεία του ζώου το Άττικο Πάρκο προχώρησε σε μια ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook άκρως κατατοπιστική:

«Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το λευκό τιγράκι, που βρέθηκε στα σκουπίδια έξω από το Πάρκο μας, σε πολύ κακή κατάσταση. Το τιγράκι βρίσκεται κατ’εντολή των αρμόδιων αρχών της Περιφέρειας και του Δασαρχείου Πεντέλης σε μη επισκέψιμο χώρο. Οι κτηνίατροι μας, με την βοήθεια εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών, συνεχίζουν να του κάνουν σειρά εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί σε ακριβέστερο βαθμό η κατάσταση της υγείας του.
Πρόκειται για ζώο ηλικίας 3 μηνών περίπου, σε πολύ κακή σωματική κατάσταση, και η υγεία του έχει εκτιμηθεί ως κρίσιμη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αιλουροειδές, το οποίο δεν έχει λάβει κατάλληλη φροντίδα και διατροφή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρά, πιθανόν μη αναστρέψιμα, μυοσκελετικά ή και άλλα προβλήματα υγείας.
Δυστυχώς φαίνεται ότι είναι ένα ακόμη θύμα του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής.
Τα τελευταία χρόνια τόσο το λαθρεμπόριο άγριων ζώων, όσο και η ζήτηση των προϊόντων που προέρχονται από αυτά, έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα βρίσκεται στην 4η θέση των παρανομιών με τη μεγαλύτερη κινητικότητα και τζίρο παγκοσμίως, πίσω από το εμπόριο ναρκωτικών, το trafficking και την πλαστογράφηση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασικό προορισμό για τα προϊόντα που προέρχονται από άγρια ζώα αλλά και σταυροδρόμι για τη διακίνηση τους προς άλλες περιοχές.
Παρακαλείται όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία για την προέλευση του εν λόγω ζώου να απευθυνθεί στο αστυνομικό τμήμα Σπάτων και στο Δασαρχείο Πεντέλης».