Αρχική Eπικαιρότητα Τέμπη: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της φοιτήτριας Αναστασίας Παπαγγελή που σκοτώθηκε

Τέμπη: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της φοιτήτριας Αναστασίας Παπαγγελή που σκοτώθηκε

Στη λίστα των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη και η φοιτήτρια Αναστασία Παπαγγελή. Η αδικοχαμένη κοπέλα επέστρεφε από Αθήνα για Θεσσαλονίκη…

Η φοιτήτρια Αναστασία Παπαγγελή είχε περάσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην Αθήνα και με το μοιραίο τρένο επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη. Το δυστύχημα στα Τέμπη έκοψε πρόωρα, άδικα και αναπάντεχα το νήμα και στη δική της ζωή. Η 19χρονη καθόταν σε ένα από τα πρώτα βαγόνια και ανασύρθηκε από τους διασώστες νεκρή. Ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν οι γονείς και οι στενοί συγγενείς τους, φαντάζει ατελείωτος. Τα λόγια του πατέρα προκαλούν συγκίνηση.

Ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας συγκλόνισε μιλώντας στο “Πρωινό” του ΑΝΤ1 για την κόρη του. “Έχει αρχίσει για εμάς ένας Γολγοθάς που θα πρέπει να ανέβουμε. Δεν τρώμε, δεν κοιμόμαστε. Έχω άλλα 3 παιδιά, η Αναστασία ήταν το δεύτερο παιδί μου. Ένα παιδί χαμογελαστό, με όνειρα. Είχε βρει φίλους και ήθελε να κάνει αργότερα μεταπτυχιακό στην Ολλανδία και να ζήσει εκεί. Όμως τα όνειρά της σταμάτησαν στις 28 Φεβρουαρίου στις 23:20 το βράδυ”.

“Ελπίζω να μην λείψουν άλλα παιδιά από τους γονείς τους. Αισθάνομαι κενό για όλο αυτό που μας συμβαίνει” είπε ο πατέρας της 19χρονης Αναστασίας. H κηδεία της αδικοχαμένης φοιτήτριας έγινε στα Καλάβρυτα στις 6 Μαρτίου. Με την περιοχή να παραμένει ανάστατη από την εθνική τραγωδία.

«Επρόκειτο για ένα πολύ καλό κορίτσι, ιδιαίτερα αγαπητό στο χωριό μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας στη Λυκουρία Καλαβρύτων, Θανάσης Σβίγγος για την Αναστασία Παπαγγελή και πρόσθεσε: «Η οικογένεια μένει μόνιμα στην Αθήνα, όμως τα καλοκαίρια ερχόταν για διακοπές στο χωριό μας. Η Αναστασία αγαπούσε πολύ τα μέρη μας. Ηταν πάντα χαμογελαστή και ευγενική».

Ο κοινοτάρχης Λυκούριας έκανε λόγο για «μια θαυμάσια οικογένεια», αναφέροντας πως «ο πατέρας της Αναστασίας, Ηλίας Παπαγγελής είναι γιατρός ορθοπαιδικός και η μαμά της εργάζεται και εκείνη στον χώρο της Υγείας. Είναι πολύ καλοί άνθρωποι και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι για όλο αυτό που έχει συμβεί».

«Δεν θέλαμε ούτε καν να πιστέψουμε την πιθανότητα ότι θα πρέπει να πενθήσουμε τον αδόκητο χαμό ενός πραγματικού αγγέλου. Η Αναστασία είναι για εμάς ένα λαμπρό παιδί, νέα, μορφωμένη, αγαπητή όπως και οι αδελφές της, από ολόκληρη τη νεολαία των Καλαβρύτων με την οποία αλληλεπιδρούσαν κάθε Σαββατοκύριακο και τα καλοκαίρια».