Αρχική Περ. Πελοποννήσου Σημαντικές ανακοινώσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Βιντεο)

Σημαντικές ανακοινώσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Βιντεο)

Επίσημες ανακοινώσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο διευθυντής της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ Γιώργος Αγραφιώτης, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.
Στη σύσκεψη βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς και ο Χαράλαμπος και Χαραλαμπίδης Project Manager του έργου.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι το έργο είναι σε πολύ καλό σημείο, εντός χρονοδιαγράμματος, και δήλωσε ικανοποιημένος από την ποιότητά του.
Από την 1η Μαρτίου η μονάδα στην Παλαιόχουνη βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και σε περίπου ένα μήνα θα λειτουργεί κανονικά, έχοντας το μικρότερο υπόλειμμα από αυτό που αναφέρει η σύμβαση.
Η μονάδα στην Καλλιρρόη θα λειτουργήσει από την 1η Μαΐου, ενώ από 1η Ιουνίου θα λειτουργήσει η μονάδα στην Σκάλα Λακωνίας.
Ο κ. Νίκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις κινήσεις που έχει προβεί η περιφέρεια για τα ραδιενεργά υλικά τα οποία φτάνουν στην μονάδα της Παλαιόχουνης.
Τέλος ο κ. Αγραφιώτης μίλησε για το έργο υπογραμμίζοντας πως η μονάδα στην Παλαιόχουνη πηγαίνει για κανονική διαχείριση, σπάζοντας τα ρεκόρ των αποτελεσμάτων.
Δείτε το σχετικό βιντεο: