Αρχική Eπικαιρότητα Market pass: Πώς θα λειτουργεί στις λαϊκές αγορές

Market pass: Πώς θα λειτουργεί στις λαϊκές αγορές

«Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Εμπορείου και Προστασίας Καταναλωτή, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την είσπραξη χρημάτων μέσω άυλων πιστωτικών καρτών που εντάσσονται στο πρόγραμμα market pass, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες που συνεργάζονται για την παροχή των τερματικών POS που κατέχουν.

Πότε μπαίνουν τα λεφτά σε όσους δεν πληρώθηκαν

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου επρόκειτο να πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι του Market Pass που έκαναν αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο, αυτό δεν συνέβη. Αντίθετα, το πρωί της Παρασκευής κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι τελικά θα «σπάσει» στα δύο η πρώτη πληρωμή:

Όσοι επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό θα πληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα μέχρι την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Αυτή δεν είναι όμως η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο επιλογών. Στην άυλη κάρτα θα μπει το ποσό για το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, ενώ στην τράπεζα θα μπουν τα λεφτά για το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου-Απριλίου.

Συνολικά, υπολογίζεται πως 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά θα μοιραστούν 650 εκατ. ευρώ με δύο τριμηνιαίες πληρωμές για όσους επιλέξουν πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό ή μια διμηνιαία και τέσσερις μηνιαίες καταβολές για όσους επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα.

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έγιναν περίπου 2,3 εκατομμύρια αιτήσεις.

Πηγή: aftodioikisi.gr