Αρχική Ν. Κορινθίας Χρηματοδότηση Αρδευτικού Έργου Προϋπολογισμού 2.2 εκατ. ευρώ στο Δυτικό Ξυλόκαστρο από το...

Χρηματοδότηση Αρδευτικού Έργου Προϋπολογισμού 2.2 εκατ. ευρώ στο Δυτικό Ξυλόκαστρο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της πρότασης «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο» με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ.

Όλες οι απαιτούμενες μελέτες εκπονήθηκαν από το Δήμο Ξυλόκαστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου – Βελανιδιάς και η πρόταση υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην δράση «4.3.1. Υποδομές εγγείων βελτιώσεων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2024 – 2020».

Πρόκειται για την κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού έργου στην περιοχή του Δυτικού Ξυλοκάστρου έκτασης 1.730 στρεμμάτων, η οποία μέχρι σήμερα εξυπηρετείται με ανοιχτούς αγωγούς και σημαντικές απώλειες νερού.

Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται έλεγχος των διαρροών, εξοικονόμηση νερού, ορθολογική χρέωση και οικονομική διαχείριση της λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου.

Η στενή συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Ξυλόκαστρου – Ευρωστίνης συνεχίζει να παράγει θετικά αποτελέσματα για τον πρωτογενή τομέα του Δήμου μας. Έτσι, μετά τις χρηματοδοτήσεις αρδευτικών έργων στο Μελίσσι, στη Ρίζα, στο Πιτσά και στα Μεντουργιάνικα, ένα ακόμα αρδευτικό έργο στο Δυτικό Ξυλόκαστρο στηρίζει την αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση από τον Γ. Μαντζούνη για καθαρισμούς και έργα οδοποιίας στην ΠΕ Αργολίδας
Επόμενο άρθροΤέμπη: «Λυγίσαμε όλοι όταν βρήκαμε το παιδικό κάθισμα» λέει μέλος της ελληνικής Ομάδας Διάσωσης