Αρχική Eπικαιρότητα Νίκη Κεραμέως για Τέμπη: Πίσω από τη συγγνώμη της κυβέρνησης δεν υπάρχει...

Νίκη Κεραμέως για Τέμπη: Πίσω από τη συγγνώμη της κυβέρνησης δεν υπάρχει υποκρισία, υπάρχει έκφραση οδύνης

Σε βαθιά ειλικρινή συγγνώμη της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως. «Πίσω από τη συγγνώμη της κυβέρνησης υπάρχει η συντριβή, όχι η υποκρισία», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας.

Αναφερόμενη η Νίκη Κεραμέως στα Τέμπη και στο πλαίσιο της συζήτησης στην  Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία, επισήμανε:

Η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε για το ίδιο θέμα ότι η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της έντασης που καλλιεργεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Τόνισε ακόμα ότι, αντίθετα από τη σημερινή κυβέρνηση που ανέλαβε την ευθύνη η οποία της αναλογεί και προσπαθεί να μετουσιώσει σε πράξεις τη συγγνώμη της, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε ποτέ σε άλλες τραγικές στιγμές.

Νίκη Κεραμέως σε Πάνο Σκουρλέτη για Τέμπη

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, που χαρακτήρισε υποκριτική τη συγγνώμη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, η κυρία Κεραμέως αντέτεινε ότι «πίσω από αυτές τις συγγνώμες υπάρχει η συντριβή και όχι η υποκρισία.

«Εμείς αναγνωρίζουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν σε κάθε επίπεδο, ο πρωθυπουργός ο ίδιος, ο αρμόδιος υπουργός, η διοίκηση του ΟΣΕ, όλοι αναλάβαμε τις ευθύνες. Δεν κρυβόμαστε, αναγνωρίζουμε ευθύνες και προσπαθούμε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξη. Κάτι που δεν έκανε η δική σας κυβέρνηση σε άλλες τραγικές στιγμές. Και κάνουμε και κάτι άλλο. Όσο η Δικαιοσύνη αναζητά και αποδίδει ευθύνες, η κυβέρνηση μετουσιώνει σε πράξεις και δράσεις με στόχο να μην ξαναζήσουμε ποτέ παρόμοια τραγωδία», ανέφερε και κατέληξε:

«Έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις από εμάς. Για το μερίδιο ευθύνης που εμείς αναλάβαμε και εσείς όχι, για τη συγγνώμη που εμείς ζητήσαμε και εσείς όχι, για τις διαχρονικές ευθύνες, για το ότι εμείς δεν κρυφτήκαμε όπως κάνατε εσείς. Δεν θα σας ακολουθήσουμε όμως στο δρόμο της έντασης. Είναι το τελευταίο που χρειάζονται όσοι θρηνούν αγαπημένα τους πρόσωπα, το τελευταίο που χρειάζεται μία χώρα βυθισμένη στη θλίψη και την οδύνη».